Lidón Muñoz abandera la delegació FER en el Nacional de piscina curta a Castelló

Serà més reduït. No tindrà l’habitual caràcter multitudinari. Reunirà menys participants. Estarà condicionat per tots els protocols i mesures de seguretat imposades per estos temps de pandèmia. No podrà acollir els familiars dels competidors. No transmetrà la característica algaravia i bon ambient… Però, com a mínim, la natació espanyola podrà disfrutar, el pròxim cap de setmana, del Campionat Nacional absolut de piscina curta (25 metres). L’escenari, la piscina La Salera de Castelló, una piscina coberta de 50 m que ha sigut condicionada expressament per a l’ocasió
La crisi sanitària provoca una disminució de la participació. En circumstàncies normals, el Campionat d’Espanya absolut d’hivern sol congregar uns 650 esportistes. En esta ocasió, el cens d’inscrits no superarà els 300 nadadors. El criteri utilitzat ha sigut el rànquing nacional segons marques. En cada prova hi haurà 24 competidors: els 12 millors temps entre els nadadors absoluts i els 12 millors entre els nadadors de les categories absoluta jove i júnior. Entre els participants en la piscina castellonenca, apareixen huit esportistes del Projecte FER: Lidón Muñoz del Campo, Alba Herrero, Ángela Martínez Guillén, Carla Hurtado, Marina Lázaro, Mikel Bonal, Pedro Sánchez Castillo i Nacho Campos. Els 24 nadadors en cada prova es distribuiran, segons els registres previs, en tres sèries. S’establirà la classificació a partir dels temps marcats en cada sèrie.

Per molts motius, Lidón Muñoz serà una de les grans protagonistes de l’esdeveniment. L’esportista FER assumirà moltes mirades. Primer, per competir a casa, a Castelló de la Plana, on va nàixer, fet que li genera una il·lusió enorme. També, per ser una de les grans referències de la natació nacional de l’actualitat. No en va, Lidón acaba de tornar de Budapest, on ha estat cinc setmanes competint en la ISL (International Swimming League), un esdeveniment que s’ha desenvolupat en format bambolla i que ha reunit algunes de les grans estrelles de la natació internacional. A més, si no hi ha res que ho impedisca, dins de dos setmanes, la castellonenca viatjarà a Rotterdam per a assaltar, del 4 al 6 de desembre, les marques que li permeten accedir als Jocs de Tòquio.

A Holanda,Lidón intentarà aconseguir un passaport que ja va conquistar fa un any, però que ha quedat invalidat per la pandèmia, en les seues proves fetitxe: els 50 m i els 100 m lliures. La nadadora FER ha tornat d’Hongria amb molt bones sensacions. La castellonenca es mostra esperançada a aconseguir les mínimes exigides per als Jocs Olímpics de Tòquio: 24:77 en els 50 m lliures i 54:38 en els 100 m lliures. Si no les aconseguix dins de dos setmanes a Rotterdam, encara tindria dos opcions més: el Campionat d’Espanya Open de Primavera (finals de març, a Sabadell) o el Campionat d’Europa (del 17 al 23 de maig, a Hongria).

Proves que afrontaran els nadadors FER participants

Lidón Muñoz: 50 m i 100 m lliure, 50 m esquena, 50 m papallona i 100 m estils

Alba Herrero (absoluta jove de segon any): 100 m, 200 m 400, i 800 m lliures

Ángela Martínez Guillén (júnior de segon any): 400 m 800 m i 1.500 m lliures

Carla Hurtado (júnior de segon any): 50 m, 100 m i 200 m papallona, 400 m estils i 800 m lliures

Marina Lázaro (absolut jove de primer any): 400 m estils

Mikel Bonal (absolut jove de primer any): 100 m i 200 m braça, i 400 m estils

Pedro Sánchez Castillo (júnior de segon any): 50 m, 100 m i 200 m esquena

Nacho Campos (júnior de primer any): 50 m i 200 m lliures