Lidón Muñoz i Héctor Fontabella signen un brillant inici de temporada

Apenes tres dies després de finalitzar el Campionat d’Espanya de natació d’hivern en Gijón, els dos grans triomfadors del Projecte FER fan balanç de les seues brillants actuacions en la piscina asturiana. Lidón Muñoz del Campo (Castelló, 03/12/1995) va aconseguir una medalla de plata en els 200m lliures i va fregar el podi (va ser quarta) en els 100m lliures. Per la seua banda, Héctor Fontabella (Valencia, 19/09/1998) va abastar el cim de la seua incipient, però prometedora, trajectòria esportiva amb la medalla de bronze en la categoria absoluta dels 200m esquena. Tots dos han començat la nova temporada amb il.lusionats prestacions i afronten un 2016 plagat de reptes i desafiaments.

“Si només es valoren els Campionats pel pes de les medalles aconseguides, ésta no seria la meua millor competició. Sols vaig pujar el podi una vegada. Però si considerem altres variables, sí que he completat un dels Nacionals més brillants de la meua carrera, tant pels temps establits, com per les sensacions experimentades durant tot el cap de setmana”. Són les paraules de Lidón Muñoz, molt satisfeta de les seues prestacions en la piscina asturiana en les seues dos modalitats favorites, els 100m i els 200m lliures, disciplines en les quals va rebaixar en mig segon els seus millors registres.

Per la seua banda, Héctor Fontabella conservarà en la memòria i en la retina durant molt de temps l’èxit abastat el passat dissabte en Gijón. Encara en edat junior, el nadador valencià va aconseguir un bronze absolut en els 200m esquena, “el millor resultat de tots els obtinguts fins la data”, afirma l’esportista del Club Natación Delfín. Per als dos components del Projecte FER, el pas per la piscina curta de Gijón ha representat un gran impuls moral per tal d’acarar els principals objectius marcats en l’any 2015.

A banda de les habituals cites nacionals, tant Lidón com Héctor enfoquen la seua preparació cap a sengles competicions continentals. Héctor està “convençut de poder classificar-se per al Campionat d’Europa junior d’estiu en Hongria i, fins i tot, de poder abastar la final en els 200m esquena”. Mentrestant, en l’agenda de Lidón apareix subratllat l’Europeu absolut, previst per al mes de maig en Londres. “Enguany crec que puc obtindre el passe per al Campionat d’Europa, és una oportunitat que no vull deixar escapar per res del món”, assenyaña la nadadora castellonenca, qui, de tant en tant, coincidix amb una estrella com Mireia Belmonte. “De Mireia, em quede les seues virtuts innates per a la natació”, conclou Lidón.