Lola Riera, Silvia Navarro i Lara González, en la lluita por les medalles

Tres esportistes del Projecte FER es troben a un pas de lluitar per les medalles olímpiques. Les tres han participat en la classificació de les seues respectives seleccions per als quarts de final en els Jocs de Rio 2016. És el cas de Lola Riera, autora d’un gol en la victòria del combinat espanyol d’hoquei herba sobre Corea per 3 a 2, un triomf que, unit a la derrota de la Xina, situa les redsticks en els quarts de final, ronda en la qual espera la complicada selecció de Gran Bretanya. L’enfrontament es disputa este dilluns a les 11 de la nit hora espanyola.

balonmano

També en els quarts de final es troba l’equip espanyol d’handbol femení, conjunt en el qual figuren les esportistes FER Silvia Navarro i Lara González. No sense patiment, el combinat nacional superava esta passada matinada a Angola per 26 a 22 i concloïa la fase de grups amb tres victòries i dos derrotes, un balanç que permet a les cèlebres guerreres arribar als encreuaments definitius. El primer d’ells, els quarts de final, els s’enfrontarà demà dimarts a França. L’handbol femení espanyol somnia amb repetir l’històric bronze obtingut a Londres 2012.

Per la resta, el pas per l’equador dels Jocs Olímpics de Rio ha deixat dos notes d’interès per al Projecte FER. D’una banda, després d’una impecable fase de grups (tres partits, tres victòries) , Liliana Fernández, juntament amb la seua companya Elsa Baquerizo, queia eliminada en els vuitens de final del torneig de vòlei platja contra una parella russa. Tot i que el resultat final va ser de 2 sets a 0 per les russes, els dos sets es van desenvolupar amb una extrema igualtat. Finalment, Liliana conclou Rio 2016 en la novena plaça, mateixa posició que l’ocupada fa 4 anys a Londres. Finalment, el regatista Iván Pastor finalitzava ahir diumenge el seu concurs a la competició de vela RS:X a la novena plaça. L’esportista alacantí, que a Rio disputava els seus quarts Jocs, repetia el resultat assolit fa vuit anys a Pequín 2008.