Els 10 grans campionats internacionals abans dels Jocs de Rio

1. CAMPIONAT DEL MÓN D’ATLETISME EN PISTA COBERTA, 18-20 de març, Portland, Estats Units. És l’espectacular epíleg de la temporada atlètica de pista coberta. Per als esportistes que encara no tenen la mínima olímpica, el certamen mundial representa una nova oportunitat; per a aquells que ja s’han assegurat la seua presència en Rio, un termòmetre perfecte. En principi, Pablo Torrijos serà l’únic membre del Projecte FER en viatjar als Estats Units.

2. CAMPIONAT DEL MÓN DE CICISME EN PISTA PARALÍMPIC, 17-20 de març, Itàlia. Serà el desé Mundial que afronte Maurice Eckhard sobre un velòdrom. Els resultats que s’abasten en el país transalpí seran decisius per a determinar les seleccions nacionales que participaran en Rio així com els seus integrants. El ciclista FER busca signar la classificació per als seus quarts Jocs Paralímpics.

 

3. CAMPIONAT D’EUROPA ABSOLUT D’HALTEROFILIA, 10-16 d’abril, Noruega. Després de perdre’s l’Europeu del passat any per lesió, Estefanía Juan acara esta competició amb més ganes i motivació que mai. També participarà Alba Sánchez, qui per primera vegada mesurarà la seua gran progressió en esta competició de caràcter absolut.

 

4. CAMPIONAT D’EUROPA ABSOLUT DE JUDO, 20-24 d’abril, Rússia. Serà pràcticamente l’última opció de que disposarà Laura Gómez per a sumar punts de cara a la classificació per als Jocs de Rio 2016, una carrera cada volta més igualada i complicada. La valenciana somnia amb repetir el bronze continental abastat en 2013.

 

5. CAMPIONAT D’EUROPA ABSOLUT DE TAEKWONDO, 19-22 de maig, Suïssa. Després de confirmar la seua claríssima hegemonia en Espanya, Raúl Martínez i Daniel Ros s’han proposat assaltar el podi del certamen continental. Les seues aspiracions son màximas: només els val l’obtenció de medalles.

 

6. CAMPIONAT D’EUROPA ABSOLUT DE NATACIÓ PARALÍMPICA, 1-7 de maig, Portugal. A estas altures de la temporada, valors segurs com Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq o Ariadna Edo ja hauran abastat les mínimes paralímpiques per a Rio. Si no es així, ho podran fer en este certamen continental en el qual també podrien estar els jovens Sergio Martos i Ana María Martínez.

 

7. CAMPIONAT DEL MÓN DE VELA PARALÍMPICA, CLASSE 2.4mR, 28 maig-2 de juny, Holanda. Event de capital importància i que molt possiblement siga definitiu per a saber quin regatista espanyol representa a la vela nacional en la modalitat 2.4mR en els Jocs de Rio. Rafa Andarias està lluitant por eixe billet amb altres tres candidats.

 

8. COPA DEL MÓN DE GIMNÀSTICA RÍTMICA, 3-5 de juny, Guadalajara. Encara falten moltes setmanes per davant i ja s’han esgotat les entrades per a vore l’equip espanyol en la ciutat alcarrenya. L’expectació per a vore, entre altres, a Alejandra Quereda i Elena López en sol espanyol és màxima Serà l’últim assaig abans dels Jocs.

 

9. CAMPIONAT D’EUROPA D’ATLETISME PARALÍMPIC, 6-12 de juny, Itàlia. Els David Casinos, Kim López, Héctor Cabrera, Antonio Andújar o Pablo Cantero disputen un test molt important, bé per a aconseguir les mínimes, bé per a ultimar la preparació abans de la gran cita paralímpica del mes de setembre.

 

10. CAMPEONATO D’EUROPA ABSOLUT D’ATLETISME, 5-10 de juliol, Amsterdam. Mateix argument que en l’anterior esdeveniment. Última opció per a abastar les mínimes, assaig general previ a Rio.