Els 12 grans moments del FER en 2016 (primer part)

  1. El Projecte FER viure un 2016 històric. Va ser partícip i protagonista directe dels seus primers Jocs Olímpics i Paralímpics, els de Rio 2016. Trenta dels seus components van competir a la capital carioca, 17 en els Olímpics i 13 en els Paralímpics. Tots ells es van convertir en grans representants de l’esport valencià i en perfectes ambaixadors de la Cultura de l’Esforç.
  2. Kim López va confirmar en els Jocs de Rio 2016 que està cridat a marcar una època en l’esport paralímpic nacional i internacional. L’atleta valencià va conquistar la medalla d’or en el llançament de pes F12, categoria de discapacitat visual. A més, ho va fer per la porta gran, amb una superioritat aclaparadora. Va llançar l’artefacte fins als 16,44m i es va quedar a tan sols 20 centímetres del rècord mundial.
  3. És l’únic que els faltava per aconseguir, una medalla olímpica. Després de quedar-se a les portes del bronze a Londres 2012, i després de completar un exitós cicle de 4 anys amb tota mena d’èxits en certàmens europeus i mundials, les gimnastes rítmiques Alejandra Quereda i Elena López van aconseguir la celebritat i l’excel·lència amb la històrica medalla de plata en els Jocs de Rio 2016.

resumen-2

4.  Altres dels moments de major calat i emotivitat vixcuts pel Projecte FER a Rio 2016 van ser les dos medalles de bronze aconseguides en els Jocs Paralímpics. D’una banda, David Casinos acumulava el seu cinquè metall en uns Jocs. El longeu atleta de Montcada va acabar tercer el llançament de disc F11. Mentrestant, la jove Ariadna Edo ens va regalar una remuntada èpica per a pujar al tercer calaix de la glòria en els 400m lliures S13. El seu futur és seu enlluernador.

5. No ens oblidem dels diplomes olímpics aconseguits per Silvia Navarro, Lara González i Lola Riera en els Jocs Olímpics, i per Héctor Cabrera, Ricardo Ten, David Levecq, José Antonio Marí, Vicente Gil Ros, Maurice Eckhard, Mónica Merenciano, José Luis Giera i Sergio Alamar als Paralímpics

6. De la mateixa manera, resulten inoblidables, per als propis protagonistes i, per extensió, per a tots els seguidors de l’esport valencià i tota la família del Projecte FER els moments en què van competir la resta d’esportistes FER en els Jocs Olímpics i Paralímpics: Liliana Fernández, Iván Pastor, Sugoi Uriarte, Laura Gómez, César Sempere, Matías Tudela, Javier Mario Carrión, Néstor Abad, Pau Torrijos, Daniel Andújar, Mar Jover, Concha Montaner i el regatista paralímpic Héctor Álvarez.