Los 17 deportistas FER olímpicos

Alejandra Quereda i Elena López: Quartes a Londres 2012, les dos esportistes FER formen part de l’equip espanyol de gimnàstica rítmica, una de les grans esperances de medalla a Rio 2016. Així ho avalen els 14 podis acumulats entre el Campionat d’Europa i les Copes del Món disputades en este 2016.

César Sempere, Matías Tudela i Javier Mario Carrión: Els tres formen part de la selecció espanyola de rugbi 7, que va aconseguir a Mònaco una històrica i heroica classificació per als Jocs de Rio. No figuren entre els equips favorits. La seua condició de combinat tapat els converteix en més perillosos.

Pablo Torrijos, Daniel Andújar, Concha Montaner i Mar Jover: Són els quatre representants de l’atletisme, el rei dels esports en tots els Jocs Olímpics. Pablo haurà de recuperar la seuaa versió de 2015, quan va saltar 17m, per a superar la classificació i arribar a la final del triple salt. Daniel ja ha obtingut un gran premi amb la classificació. Si abastara les semifinals dels 800m, aconseguiria un enorme èxit. Mentrestant, tant Concha (que viurà els seus quarts Jocs) com Mar hauran de aproximar-se als 6,70m per a fer-se un lloc a la final de la llargada femenina.

Silvia Navarro i Lara González: Les dos simbolitzen l’aportació valenciana a la selecció d’handbol. A Londres 2012, les famoses guerreres van deixar el llistó molt alt amb la consecució de la medalla de bronze. A Rio, per a començar, s’enfrontaran a una exigent fase de grups, en la qual jugaran contra Noruega, Montenegro, Romania, Brasil i Angola. Passen a quarts de final, les quatre primeres.

Sugoi Uriarte i Laura Gómez: Parella a la vida real i també en el tatami. Tots dos judokes competiran el mateix dia, el diumenge 7 d’agost. Fins i tot, és possible que ho facen a la mateixa hora. Sugoi, vitorià de naixement, però valencià de formació esportiva, aspira a tot i voldrà redimir-se de la decepció patida a Londres, quan es va quedar a les portes del podi. Mentrestant, tot cor i caràcter, Laura Gómez complirà a Rio el somni que tant ha perseguit.

 

Liliana Fernández: La jugadora alacantina de vòlei platja, que forma parella amb la madrilenya Elsa Baquerizo, repeteix presència olímpica. A Londres 2012, va aconseguir la novena plaça. En Rio, amb més experiència i un major bagatge, apunten, com a mínim, a rondes més avançades.

 

Iván Pastor: Pocs esportistes espanyols poden presumir de col·leccionar quatre participacions olímpiques. El regatista alacantí arriba a este màgic pòquer a Rio 2016. El seu objectiu passa per millorar la novena plaça aconseguida a Pequín 2008.

 

Lola Riera: Integrant de la selecció espanyola d’hoquei herba, l’esportista valenciana també viurà a Rio els seus primers Jocs Olímpics. En la fase de grups, el combinat nacional s’enfrontarà amb Holanda, Nova Zelanda, la Xina, Alemanya i Corea. L’obtenció d’una de les quatre primeres places és obligada per a passar als encreuaments finals.

Néstor Abad: Després de dos gravíssimes lesions de genoll en els anys 2012 i 2014, el gimnasta artístic d’Alcoi representa tot un exemple de superació d’obstacles i adversitats. Rio és la culminació d’un camí duríssim. El seu objectiu, ser un dels 24 gimnastes que disputem la final del concurs global