Els atletes FER contribuixen a l’èxit europeu del Playas de Castellón

L’atletisme valencià emet senyals prometedors. Hi ha planter. Almenys, així ho acredita l’exitosa actuació signada per l’equip masculí del Playas de Castellón en la Copa d’Europa junior de clubs celebrada este passat dissabte en Istanbul. L’entitat castellonenca s’imposava als altres 7 equips participants i es proclamava campió continental. Un nou títol, el tercer en els últims 8 anys, al que han contribuït de manera significativa fins a 6 esportistes del Projecte FER. Alejandro Kedar era segon en triple salt, mentre que obtenien la tercera plaça Daniel Mazón en els 100m, Axel Vives en els 400m, Víctor Pastor en perxa, Adrià Sobrino en alçada e Izan Ahicart en el relleu 4 x 100m. En categoria femenina, Paula Ferrándiz abastava uns brillants resultats: primera en disc, tercera en pes. En el global, el combinat de xiques del Playas finalitzava en la cinquena posició.

També en Turquia han competit dos taewondistes del Projecte FER, els alacantins Raúl Martínez i Daniel Ros. Després de saldar amb medalles les seues últimes compareixences (en concret, en els Open de Polonia i Tel Aviv), Raúl i Daniel no han tingut tanta fortuna en el Gran Slam celebrat en el pais otomà, un certamen d’un selecte i altíssim nivel esportiu. Els dos esportistes FER superaven el primer combat, però eren eliminats en el segon emparellament, en els huitens de final. Daniel queia contra un rival croat en el punt d’or, mentre que Raúl era superat 13 a 7 per un adversari iranià que encapçala la classificació olímpica de la categoria de menys de 80 kg. Tant el de Catral com el d’Elx afrontaran la seua propera competició en el Grand Slam de Manchester, previst per al proper mes d’octubre.

Per últim, triatló i tennis. Respecte de la primera especialitat, dos esportistes FER han pres part en la gran festa internacional d el’any, que s’ha celebrate n Chicago. En la categoria elit, Tamara Gómez disputava la desena i última Serie Mundial en 2015, la que més punts distribuix de cara a la classificació olímpica. La ilicitana concloïa esta prova de Chicago en la trenta-setena posició, i ocupava la plaça número 47 de 155 participants (la tercera de les 5 espanyoles que han competit) en la classificació global de les Sèries Mundials. Hores abans, en el Campionat Mundial junior, Roberto Sánchez Mantecón es quedava a només 7 segons del podi i de la medalla de bronze. La seua quarta posició mundialista no només representa un magnífic resultat; a més, completa un excel.lent 2015 en el qual també ha sigut campió d’Espanya junior i tretzé en l’Europeu de Ginebra.

Per últim, en tennis, Sara Sorribes no podia aconseguir el seu objectiu en l’Obert del Pacífic en Tòquio, un dels tornejos del circuit WTA de major prestigi. L’esportista de la Vall d’Uixó necessitava guanyar tres partits de la fase prèvia per a accedir al quadre final del campionat. Va quedar-se a mig camí. Va guanyar el primer enfrontament, però va perdre el segon davant la ucrainesa Bondarenko. L’esportista castellonenca seguix amb la seua gira asiática i el proper cap de setmana afrontarà la fase prèvia del torneig de Taskent, Uzbekistán.