Els esportistes FER fan balanç de Rio 2016 (primera part)

Rio 2016 ja és història. És moment del balanç, les valoracions i les conclusions d’uns Jocs Olímpics especials per diversos motius. Especials per haver sigut els primers celebrats a Sud-amèrica. I, en clau més local, especials per a l’esport de la Comunitat Valenciana, per ser els primers des de la posada en marxa del Projecte FER (Foment d’ Esportistes amb Reptes), el programa de suport i promoció als esportistes valencians impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso. Després de conèixer les impressions de les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, subcampiones olímpiques, arriba el torn de l’autoavaluació per part de la resta d’esportistes FER que han competit a Rio de Janeiro.

Silvia Navarro i Lara González (Handbol): Per a la portera Silvia Navarro, “estic molt contenta a nivell individual. No tant amb el diploma olímpic. La medalla estava al nostre abast, però tot el grup ha estat a un gran nivell. Crec que no se’ns pot retreure res”. Mentrestant, estes són les paraules de Lara González: “Experiència personal gratificant i inoblidable. I també inoblidable el duríssim pal patit amb la derrota en els quarts de final davant França. Amb el pas del temps, la ferida es curarà, però tardarà a fer-ho. La sensació és que vam perdre una ocasió molt difícil de repetir de ser podi olímpic”.

Lola Riera (Hoquei herba): “Hi ha hagut bons i mals moments, però crec que les conclusions positives superen les negatives. La nostra selecció va arribar a Rio a la plaça 14 de la classificació internacional i hem competit amb molta dignitat amb els millors combinats del món. Encara ens queda un llarg camí per millorar, però som un equip jove i tenim marge de progressió. A nivell personal, han sigut dies memorables.

Matías Tudela, César Sempere i Javier Mario Carrión (Rugbi 7): Per a Matías Tudela, “La presència a Rio ja era un gran èxit. Encara que ens feia il·lusió aconseguir un diploma, no ha sigut possible. El nivell era altíssim. Ens hem enfrontat a autèntiques potències mundials”. Segons César Sempere, “a nivell esportiu, ha sigut un torneig molt dur, com esperàvem. Cada error nostre era penalitzat. A nivell personal, experiència impagable i única ” Finalment, l’opinió de Javier Mario Carrión és esta: “Vam ser valents en tots i cadascun dels partits. Només que els nostres rivals en la fase de grups eren temibles. Al final, la desena plaça és el que ens corresponia”.

Liliana Fernández (Vòlei platja): “La meua valoració és agredolça. La nostra fase de grups va ser quasi perfecta. Però en el primer encreuament, el de huitens, ens va faltar una miqueta de frescor, de desimboltura. Potser, ens va poder la pressió de les trobades de cara o creu. Així i tot, vam tindre les nostres opcions de passar a quarts. Faig un balanç moderadament positiu. Ens hauria agradat millorar el resultat de Londres, però seguim en un nivell molt alt “.