Els esportistes FER fan balanç dels JJPP de Río (segona part)

David Casinos: Com vaig dir només acabar la final, este bronze em sabia a glòria. Tots volíem un or, jo el primer, però és un altre metall en uns Jocs, el cinquè. Ja no sóc un xiquet, m’he fet major i les noves generacions demanen pas. Per tant, estic molt satisfet. Han estat quatre anys molt durs, molt intensos. Només puc donar les gràcies per esta nova medalla. Ja tinc el repòquer.

Ricardo Ten: Molt orgullós de la feina feta durant els últims mesos per a preparar al màxim els Jocs de Rio. M’haguera agradat pujar al podi en els meus cinquens i, molt possiblement, últims Jocs. Ho vaig donar tot a la final de la meua prova, però els nadadors que em van superar eren tots més joves que jo. No es pot lluitar contra el pas del temps i els anys.

José Antonio Marí: Me’n torne de Rio una mica trist i amb certa frustració. Volia pujar al podi per redimir-me de la mala sort patida al Mundial de l’any 2015 i en l’Europeu del passat mes de maig, però no va ser possible. I no serà per falta de preparació en els mesos previs. Afrontava el repte en molt bones condicions, però l’esport no sempre és una ciència exacta.

Maurice Eckhard: Menys de cinc segons em van separar del bronze en la contrarellotge individual, la meua prova favorita i la que havia preparat a consciència. A més, es va escapar el podi en els últims dos quilòmetres. No vaig poder fer més, la veritat. Tot just acabar la carrera, estava dolgut. Però ara, amb el pas dels dies, valore més el resultat aconseguit i m’anima a seguir treballant al màxim per al futur.

David Levecq: La meua participació a Rio no ha sigut la desitjada. El sisè lloc en la prova de 100 papallona S10 no em va satisfer del tot, no va colmar les meves expectatives. Sobretot, per l’intens treball desplegat durant l’any previ a estos Jocs. Però el camí recorregut ha valgut la pena. Vull agrair a tota la gent que m’ha donat suport en els últims mesos.

Héctor Álvarez: Tot i que el resultat estrictament esportiu ha estat una mica decebedor, estic content perquè vam ser de menys a més amb el pas dels dies. De fet, les nostres sensacions van ser millors que les experimentades en el Campionat del Món del passat mes de maig. Com a experiència personal i humana, han estat dues setmanes inoblidables.