Manu Bargues tanca el Campionat d’Europa junior de esgrima amb sensacions oposades

Content dimarts, però lleugerament decebut este dijous. Així ha finalitzat Manu Bargues el Campionat d’Europa junior d’esgrima que s’està celebrant durant toda esta setmana en Maribor, Eslovènia. L’esportista FER ha tancat el certamen continental amb nota alta en el torneig individual, però amb una valoració més discreta en la competició per equips amb la selecció espanyola. No obstant, el balanç global del Campionat és positiu. El tirador d’esgrima valencià ha ratificat la seua progressió i el seu procés de maduresa.

Fins els huitens de final. Ésta és la frontera que va resultar insuperable per a Manu Bargues en la competició individual d’espasa masculina. Amb tot, la seua actuació va resultar excel.lent. Va concloure la primera fase, desenrotllada baix el format de lligueta, en una esplèndida sisena posició d’un total de 114 competidors. I ja en els emparellaments finals d’un contra un, va guanyar un moldau en el primer creuament, va superar un belga en els setzens de final, però va caure en la ronda de huitens por 15 tocats a 10 davant un rival alemany, que al cap i a la fi va adjudicar-se la medalla de bronze.

Finalment, després d’aplicar el factor corrector dels mèrits i resultats acumulats en la primera fase, Manu va concloure en la desena posició, “una plaça que me resulta molt satisfactoria, estic content”, comentava l’esportista FER.

Quant a la modalitat per equips, les conclusions no són tan positives. Després de quedar exent en la primera ronda, el combinat espanyol, amb Manu Bargues com uno dels seus components, va superar la República txeca en els huitens de final, però va caure en els quarts de final davant la selecció d’Israel, una derrota que apartava els tiradors espanyols de la lluita por les medalles. Amb posterioritat, després de perdre contra Suïssa, l’equip espanyol va ocupar finalment la setena posició, un resultat inferior als aconseguits en esta mateixa disciplina col.lectiva en els campionats continentals de 2013 i 2014, anys en els quals la selecció va abastar sengles places en el podi.

Una volta conclosa la seua participació en l’Europeu junior de Maribor, Manu es desplaça hui fins la ciutat italiana d’Udine per a competir este dissabte en una nova prova de la Copa del Món. I ja després, en el seu horitzó i en la seua ment, només apareixeran un objectiu, una destinació i un somni: el Campionat del Món junior en Uzbekistan del 1 al 9 d’abril.