María Añó, pur sentiment sobre el tapís

 

La nova gimnasta del Projecte FER, María Añó (24/09/2002, Benicarló), la més jove d’esta edició, amb 14 anys, és una firme promesa de la gimnàstica rítmica espanyola. Actualment és Campiona d’Espanya júnior honor i tant entrenadores com referents del món de la gimnàstica rítmica li auguren un futur prometedor.

La seua complexió xicoteta no compleix amb l’estereotip ideal que es busca en una gimnasta. Però María Añó ha trencat les regles exhibint talent, garra i expressivitat sobre el tapís. Els seus exercicis plens de sentiments i passió conecten amb el públic i açò per a la gimnasta FER és molt important. De fet, un dels seus màxims referents és Carolina Rodríguez, una gimnasta que és pura raça i expressivitat.

“Una de les meues virtuts és l’expressió, la gimnàstica m’ajuda a transmetre tot el que porte dins. Sóc molt sentimental i açò es nota quan tinc un dia bon o roin”, destaca Maria Añó. Una opinió que comparteix la seua entrenadora del club Mabel, Manola Belda. “És una gimnasta molt treballadora i cada correcció de la seua entrenadora és un repte per a ella i no para fins a aconseguir-ho. És pura pasió, sang, entrega”.

Alejandra Quereda“María té molt caràcter i transmet molta seguretat en els seus exercicis.

Malgrat la seua juventut, sobre el tapís es fa gran i mostra una maduresa que sorpren a tots. “María té molt caràcter i transmet molta seguretat en els seus exercicis. A més, està competint en l’àmbit internacional i eixe rodatge li va a ser d’ajuda per a la seua carrera. Per al seu futur, li recomane que continue treballant intensament i gaudint al màxim de la gimnàstica”, assegura la subcampiona olímpica, Alejandra Quereda.

Este consell María Añó ho aplica a la perfecció perquè per a ella, la gimnàstica ho significa tot en la seua vida. Es va iniciar en este esport als quatre anys i després de 10 anys de competicions i entrenaments admet que la rítmica s’ha convertit en el seu treball. S’alça cada dia a les 7:30, va a clase i a la vesprada entrena cinc hores diàries. Un sacrifici que li ha ensenyat a ser disciplinada i aprofitar millor el temps tant als estudis com en un futur professional , en el qual somnia amb tindre una empresa relacionada al món de la moda.

Ara mateix, es troba centrada en la rítmica i en el seu gran objectiu de la temporada que és el Campionat d’Espanya júnior que es disputarà a finals de juny  i on espera revalidar el títol. Però ho faça o no, el que estarà garantit és la seua exhibició de pur sentiment sobre el tapís.