Maurice Eckhard afronta el Campionat del Món de ciclisme en pista

Els nadadors Levecq, Marí i Ten disputen l’Open Internacional de Natación de Glasgow

Alguns dels principals esportistes adaptats del Projecte FER afronten importants competicions durant esta setmana. És el cas de Maurice Eckhard, qui ja es troba a Holanda per a participar en el Campionat del Món de ciclisme adaptat en pista. L’esportista afincat a Rafelbunyol ha confirmat la seua presència en 2 modalitats: en 1 km i en persecució individual. I possiblement, també dispute la modalitat d’scratch.

La principal esperança d’èxit de Maurice Eckhard passa per la disciplina de la persecució individual, la seua prova fetitxe. Es mostra ambiciós i no descarta pujar al podi. “És difícil, però tinc les meues opcions”, comenta el ciclista FER. En el mateix certamen mundialista del passat 2014, va quedar-se a les portes de la glòria i va abastar la quarta plaça. Maurice vol enguany tancar un parèntesi que ja dura molt de temps. L’última medalla aconseguida en un Campionat del Món en persecució individual es remunta a l’any 2007. Va ser a Burdeus, a França. Toca trencar el malefici.

De moment, les seues sensacions i els resultats obtinguts durant estos primers mesos de 2015 conviden a l’optimisme. En gener, va obtindre una plata en la Copa d’Europa celebrada en la ciutat anglesa de Newport. I a finals de febrer, va tornar a demostrar que la persecució individual en Espanya és terreny exclusiu del ciclista FER.  A Holanda, Maurice també prendrà part en la prova de 1 km, modalitat en la qual els seus registres en Campionats del Món no han sigut tan brillants, i molt possiblement dispute la prova d’scratch. Eckhard posarà punt i final este cap de setmana a la temporada de ciclisme en pista. A partir d’ara, s’imposa la modalitat de ruta, el moment culminant de la qual arribarà amb la celebració del Campionat del Món, previst en Suïssa a finals de juliol.

A més de Maurice Eckhard i del Mundial de ciclisme en pista, l’esport adaptat oferix altre epicentre competitiu este cap de setmana: l’Open Internacional de Natació adaptada que se celebra en Glasgow. La importància de l’event residix en la seua ubicació escenogràfia, les mateixes que el proper mes de juliol acolliran el Campionat del Món. Els participants, per tant, es prenen el certamen d’este cap de setmana com un assaig de cara a la gran cita mundialista.

El Projecte FER estarà representat en Glasgow pels ja coneguts com els tres tenores de la natació adaptada valenciana: els fiables i acreditadats David Levecq, José Antonio Marí i Ricardo Ten. Respecte de David, el seu objectiu és aconseguir la mínima mundialista en la prova dels 100m  papallona S10. Marí té previst competir en tres proves, 50m i 100m lliures, i 100m papallona S9, encara que les seues sensacions no són molt bones per culpa d’unes molèsties físiques en la zona lumbar. Per últim, Ricardo Ten nadarà els 100m braça SB4, els 50m esquena i els 100m papallona. Ten ja va abastar la mínima en els 100m braça a principi d’any. En cas de no aconseguir els objectius este cap de setmana en Glasgow, la següent oportunitat arribaría d’ací a 3 setmanes a Berlin.