Maurice Eckhard afronta el seu nové Campionat del Món en ruta

Demostra una memòria privilegiada a l’hora de recintar amb sense apenes dubtes els seus èxits en els Campionats del Món de ruta. I té molt de mèrit, perquè la llista es ampla. Fins en 8 Mundials de ciclisme paralímpic ha competit ja Maurice Eckhard, esportista de 32 anys recentment complits i naixcut a Barcelona, però resident en la Comunitat Valenciana des de ben xicotet. A banda d’exemplificar que la voluntat, el desig i l’afany de superació poden més que una paralisi cerebral, el ciclista FER representa tot un model de longevitat i de dilatada presència entre els millors, tant a nivel nacional com internacional. El seu ample palmarés no li resta ni un mínim de motivació ni ambició de cara al Campionat mundial, que es desenrotlla en Suïssa durant este pròxim cap de setmana i que, com sempre, oferix dos grans proves: la contrarrellotge individual, este dijous dia 30 de juliol, i la de fons en carretera, dissabte 1 d’agost.

Huit Mundials disputats i huit medalles aconseguides. El repartiment és el següent: dos ors, tres plates i tres bronzes. Dels huit podis, 5 han arribat en la prova contra el rellotge i les altres tres en la prova de ruta. El palmarés és envejable. “No està gens malament, la veritat, encara que també és cert que en algunes edicions no he pujat al podi”, comenta un autocrític i autoexigent Maurice Eckhard, qui, a més, ha sigut capaç de compaginar la competició d’elit amb una carrera universitaria: és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esportiva.

Quan a Maurice se li pregunta pels seus millors records, el ciclista paralímpic FER es queda amb l’or en ruta de l’any 2007, “ja no només per ser campió, sino perquè la plata la va aconseguir altre espanyol, fita que va permetre un doblet històric, i també evoque especialmente la segona posició en la contrarrellotge de 2013, perquè tornava a ocupar un lloc més elevat en el podi 6 anys després”, rememora l’esportista valencià.

La seua preparació era òptima fins un contratemps patit a meitat de juliol. Maurice va patir un lleu accident de trànsit que, sense revestir gravetat, sí que li va generar algunes molèsties en la zona lumbar. Després d’este incident, el ciclista FER va competir en la Bizkaiko Bira vasca i en una Copa del Món a Alemanya. Feliçment, els dolors van remetent. En Suïssa es trobarà amb un recorregut que no es pla “i que té trams de certa exigencia. A principi de juny, després de córrer una prova en Itàlia, vaig aprofitar per a examinar el traçat del Mundial. No me desagrada. Presenta certa duresa. En principi, pot ajustar-se a les meues característiques”, comenta un Maurice que disputarà tant la crono com la carrera en ruta. I buscarà la novena medalla. I potser la desena, si aconseguix un doblet. Per a seguir posant a prova la seua memòria.