Maurice Eckhard: “Ens juguem en el Mundial la presència en Rio 2016”

A Maurice Eckhard poques complicacions externes li poden sorprendre. I menys encara, doblegar. Ell mateix s’encarrega de plantejar-se reptes de forma permanent. No content per representar el perfecte exemple de com l’afany de superació pot véncer una paralisi cerebral, l’esportista FER atressora la gran virtut de millorar les seues prestacions i resultats amb el pas dels anys. Quan sembla que els registres abastats durant una temporada són impossibles d’igualar, el ciclista paralímpic es traça el repte de superar-los. I fins el momento, ho aconseguix. En esta ambiciosa aventura de constant progresssió s’ha tornat a embarcar en este any 2016, un curs especial, en el qual aspira a disputar els seus quarts Jocs Paralímpics. De moment, ja ha repetit els dos ors obtinguts en el Nacional de ciclisme en pista de 2015. Pròxima parada, el Mundial de l’especialitat en Itàlia, del 17 al 20 de març.

A punt de disputar un nou Campionat del Món de ciclisme en pista, el desé en la teua carrera esportiva, ¿quines són les teues sensacions?

Molt bones. He protagonitzat un satisfactori Campionat d’Espanya amb dos medalles d’or. Viatge a Itàlia amb una gran motivació, tant per la pròpia entitat de tot un Mundial, com per intentar assegurar-me la classificació per als Jocs de Rio.

Els resultats abastats en el Campionat del Món es presenten decisius per a aconseguir el billet per als los Jocs Paralímpics 2016. ¿Com ves les opcions del ciclisme paralímpic espanyol?

En efecte, este Mundial d’Itàlia és l’última competició per a que els  països concreten el seu número de participants als Jocs de Rio. El ciclismo paralímpic espanyol es troba prou ben situat per tal d’acudir a Brasil, però volem desplaçar la delegació més nombrosa possible. Així que cal ser cautes i, sobretot, fer-ho bé en el velòdrom italià.

Quines proves o modalitats afrontaràs en el Campionat del Món i en quina d’elles centres les teues esperances?

Competiré en la disciplina de 1 km i en la modalitat de persecució individual de 3 km. En esta última especialitat he acumulat tres medalles, totes elles de bronze, en altres tants Campionats del Món de ciclismo en pista. Tant de bo poguera sumar este any un cuart podi, encara que reconec que està molt complicat.

Anem a ser positius i a confiar en la teua presència en Rio 2016. Serien els teus quarts Jocs. Si te compares amb els anteriors cicles olímpics, ¿éste està sent milor, pitjor, igual…?

Està sent lleugerament millor. La veritat és que me trobe en molt bones condicions físiques. L’any passat, por exemple, vai ser un dels millors de la meua carrera esportiva. A més, el tindre major experiència també ajuda.

Per últim, fins la data, el teu palmarés inclou una medalla de bronze paralímpica. Va ser en la contrarrellotge individual en ruta de Londres 2012. Si vas a Rio, ¿també competiràs en ruta i pista?

Sí. Si me classifique per als Jocs 2016, faré ruta i pista. A banda del bronze en Londres 2012 en carretera, vaig ser quart en el velòdrom de Pekín 2008. No tinc una clara inclinació cap a una de les dos modalitats; però, si haguera d’escollir, me quedaria amb la carretera.