Maurice Eckhard: “Tinc opcions de podi en la contrarrellotge”

Prudent com pocs, Maurice Eckhard no va cantar victòria fins el mateix momento en que va rebre la comunicació oficial per part del seleccionador espanyol. A pesar de ser un dels grans símbols del ciclisme paralímpic nacional, l’esportista FER, de 33 anys, va optar per ser caute. Després d’un any 2015 excepcional, el present curs no estava resultant tan rodó com el propi Maurice haguera desitjat. Així i tot, Maurice és un valor fiable. La seua experiència constituix un aval impagable. Per això, per ser una aposta segura, ha sigut inclòs en l’equip que viatjarà a Rio 2016. Seran els seus quarts Jocs Paralímpics. I possiblement, els últims. En la seua ment, la il.lusió de repetir la medalla de bronze abastada fa 4 anys en Londres en la contrarrellotge individual de la categoria MC2.

Abans que res, enhorabona per la teua confirmació com a integrant de la selecció nacional de ciclisme paralímpic que competirà en Rio…

Moltes gràcies. Estic molt content. Concatenar quatre Jocs Paralímpics consecutius és per a sentir-me molt orgullos. Ara, a correspondre la confiança que el seleccionador ha dipositat en mi i a mirar d’aconseguir els majors èxits.

En els dies previs, te mostraves prudent al voltant de la teua presència en Rio. Per què?

Primer, perquè cal ser respectuós amb els temps i el procés previ. I després, perquè en 2016 no he pogut brillar d’igual manera que ho vaig fer en el curs passat, que va ser un any espectacular. Crec que, al final, la meua experiència i la regularitat mostrada durant molts anys han sigut factors considerats i determinants.

Quàntes proves afrontaràs en Rio 2016 i en quines tens més opcions?

Correré quatre proves. Dos en el velòdrom, la persecució individual de 3 km i la modalitat de 1 km, i dos en carretera, la contrarrellotge individual i la de fons. Les meues majors opcions passen per la persecució individual en la pista i per la crono individual en carretera. En esta última vaig ser bronze en Londres 2012

A la conclusió de Rio, tindràs 33 anys. Seran estos els teus últims Jocs Paralímpics?

No ho puc asegurar, però no és descartable. Encara que seguix apassionant i continue gaudint amb allò que faig, l’edat no passa debades. Cada volta és més complicat ser competitiu. Reitere, ho decidiré quan torne de Río, pero sí, podrien ser els últims.