Memorable cap de setmana per al Projecte FER (primera part)

El Projecte FER ha viscut un dels caps de setmana més trepidants, intensos, atrafegats i reeixits dels últims temps. Coneixem una primera part de tot el que ha ocorregut en les últimes 72 hores.

.

Atletisme

El rei dels esports ha descobert el gran heroi del cap de setmana: Jorge Ureña, campió d’Europa d’heptatló a Glasgow. En el fons, no és cap sorpresa. L’esportista alacantí, que ja havia sigut subcampió continental en pista coberta l’any 2017, arribava a Escòcia en òptimes condicions. Així ho va plasmar durant la competició en les jornades de dissabte i diumenge. Ureña no solament ha ratificat que és un excel·lent competidor; a més, ha corroborat que, alliberat dels llançaments de javelina i disc, és un atleta majúscul. Ha completat el seu viatge somiat. Des d’Onil fins al cel. I encara té 25 anys. A més, amb la marca obtinguda, 6.128 punts, es va quedar molt prop de batre el rècord d’Espanya d’heptatló, registre que ell mateix ostenta des de principis de 2017. El pròxim gran repte, el Mundial a l’aire lliure a Doha.

A Glasgow, van competir 3 esportistes més del Projecte FER. En les proves localitzades en l’arena, Fátima Diame va estar a un nivell correcte. De les 17 participants en el salt de longitud, l’atleta de València Esports va concloure en la novena plaça, a tan sols 4 centímetres de la final, a la qual passaven les 8 millors marques en la ronda de classificació. Per la seua part, Pablo Torrijos va quedar molt lluny de la final en el triple salt. El castellonenc, afligit de problemes físics, només va poder arribar en la ronda preliminar fins a uns discrets 16,18 m. Mentrestant, el jove Enrique Llopis, de tan sols 18 anys, complia amb escreix en la primera compareixença internacional absoluta. En una demostració de maduresa i personalitat, l’esportista de Bellreguard (60 m tanques) va superar les sèries de quarts de final i va arribar a les semifinals, en les quals va ser eliminat.

A més, l’atletisme va oferir dos campionats d’Espanya: En el de categoria sub-20 de pista coberta, celebrat a Madrid, Jorge Dávila va aconseguir la medalla de plata en l’heptatló. El castellonenc no va ser or perquè va patir un contratemps en la prova de 60 m tanques. En el Nacional absolut d’hivern de llançaments llargs, que es va disputar a Jaén, competien dos esportistes FER. Els dos, en la prova de llançament de martell. I els dos van aconseguir una medalla de bronzeEn dones, Gema Martí, encara segon any sub-20; en el torneig masculí, Aimar Palma, que es troba en el primer any de sub-23.

Ciclisme

Sebastian Mora

El ciclisme ha sigut també un dels esports amb més activitat durant el recent cap de setmana. El principal focus d’atenció era el Campionat del Món de ciclisme en pista, torneig del màxim nivell que s’ha celebrat a PolòniaEl certamen ha sigut relativament sorprenent per a Sebastián Mora, component del Projecte FER. El castellonenc aspirava al podi en la madison, en la qual va acabar, juntament amb el balear Albert Torres, en la cinquena plaça de 18 parelles participants. Uns errors estratègics comesos al principi de la prova els van penalitzar. Per contra, Mora es va penjar la medalla de plata en la prova de puntuació, disciplina individual i que no forma part del programa olímpic. Un èxit que no estava previst, però que contribuïx a enriquir el ja per si mateix, brillant palmarés del ciclista de Vila-real en els Campionats del Món en pista.

D’altra banda, el velòdrom madrileny de Galapagar era l’escenari del Campionat d’Espanya de ciclisme adaptat en pista. El balanç ha sigut molt positiu per als representants del Projecte FER. Ricardo Ten (categoria de discapacitat MC1i Maurice Eckhard (MC2) aconseguien dos ors, en persecució individual de 3 km i en la prova d’1 km. Mentre que, en la modalitat d’escratx (en la qual no se separen les categories, i en les quals competixen conjuntament els MC1, MC2 i MC3), Eckhard era plata i Ten, bronze. És a dir, estos il·lustres veterans, que d’ací a dos setmanes afrontaran el Mundial de pista a Holanda, han aconseguit en total 6 medalles. Per cert, també a Galapagar ha competit David Casinos, plata en velocitat 200 m, i bronze en la prova d’1 km.