Memorable cap de setmana per al Projecte FER (segona part)

Després de repassar la primera part del reeixit cap de setmana viscut pel Projecte FER, una primera part centrada en l’atletisme i el ciclisme, és moment ara d’explicar la resta de competicions i esports.

Taekwondo i rugbi 7

No deixa de ser casualitat que quatre esportistes del Projecte FER hagen competit durant este cap de setmana en la mateixa ciutat nord-americana. En concret, a Las Vegas. Amb quasi 700.000 habitants, la coincidència en esta ciutat entre els jugadors de rugbi 7 Marcos Poggi i Javier Carrión, i els taekwondistes Raúl Martínez i Blanca Palmer hauria sigut un fet quasi paranormal. Al marge d’esta curiositat, el millor resultat en esta ciutat dels Estats Units ha sigut per a Raúl Martínez, medalla de bronze en l’Open de Las Vegas de taekwondo. Pas a pas, torneig a torneig, setmana rere setmana, l’il·licità continua alimentant el seu somni olímpic de Tòquio 2020. Per contra, en esta ocasió no han tingut tanta sort Poggi i Carrión amb la selecció espanyola de rugbi 7. En la cinquena Sèrie Mundial del curs, el combinat nacional es va allunyar del seu millor nivell i només va poder aconseguir la desena plaça dels 16 equips participants.

A més, gràcies al programa de tecnificació desenvolupat per la Federació Valenciana, programa impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, una desena de joves taekwondistes han competit a Grècia, en el Campionat d’Europa júnior per clubs. Pel que fa als esportistes FER, brillants actuacions d’Alba Palmer (platai de Palmira Tatay (bronze). Les dos es classifiquen automàticament per a l’Europeu individual de la categoria, previst per a després de l’estiu a Marina d’Or.

Gimnàstica rítmica, triatló i judo

El repàs a este intens capítol esportiu per al Projecte FER es tanca amb altres anotacions d’interés. En gimnàstica rítmica, tres esportistes FER: Polina Berezina, Noa Ros i María Añó participaven en el Gran Premi de Marbella, esdeveniment que guanya en importància amb el pas dels anys. Dissabte era el dia de l’all aroundo execució dels 4 aparells per part de les 29 competidores. María va acabar en la 13a plaça, Noa en la 18a posició i Polina, en el 19é lloc. A més, la jove María Añó va aconseguir classificar-se per a tres finals per aparells (ho aconseguien les 8 millors en la jornada de dissabte, amb l’excepció que només poden arribar a estes finals 2 gimnastes d’un mateix país). De les tres finals, el millor resultat per a Añó va ser la sisena plaça en la de maces.

A més, en triatló, brillant tercera posició i, per tant, medalla de bronze per a Javier Lluch en la Copa d’Amèrica distancia sprint disputada a Clermont, Florida. En el segon any com a sub-23, Javier es reivindica abans d’afrontar proves europees a partir de maig. Finalment, en el Campionat d’Espanya júnior de judo, or per a Mireia Rodríguez (- 44 kgi bronze per a Pedro Gómez Llorens (- 55 kg).

Les medalles que han aconseguit Alba Palmer i Palmira Tatay a Grècia les classifiquen directament per a l'Europeu júnior de taekwondo