Meritxell Blesa: la pionera del FER 2018

Una de les grans novetats del FER 2018 és la incorporació del softbol, ​​un esport que, després de la seua absència en els Jocs de Londres 2012 i Rio 2016, tornarà al programa olímpic a Tòquio 2020. La pionera és Meritxell Blesa Escriche, una esportista de 21 anys , nascuda a València estudiant de Fisioteràpia i component del Club Softbol Fènix de la capital del Túria.

Malgrat la seua joventut, la nova component de l’equip FER ja ha format part de la selecció absoluta. De fet, l’any passat va ser partícep de la meritòria setena plaça que el combinat nacional va obtenir al Campionat d’Europa celebrat a Itàlia. Allò de Meritxell i el softbol no va ser un amor instantani. “Vaig tindre un primer contacte amb este esport als 10 anys, però no em va convèncer. De fet, vaig optar per continuar amb el que practicava i realment m’agradava, el futbol sala. Dos anys més tard, el softbol va tornar a creuar-se en el meu camí i, ara sí, va ser per quedar-se. Han passat nou anys i, cada dia que passa, m’agrada més”, comenta l’esportista valenciana.

 

“El softbol és un esport apassionant. Per a mi, el seu principal encant és la rapidesa”

“Encara que no sóc objectiva, i tampoc pretenc ser-ho, el softbol és un esport apassionant. Per a mi, el seu principal encant és la rapidesa amb la qual es desenvolupa. En menys de 3 segons, has de realitzar diverses accions defensives: desplaçament, agafar la bola i llançar-la amb precisió al teu diana. I en atac, més del mateix. Has de localitzar on va la bola, identificar l’efecte que descriu i decidir si entra en els límits per ser batuda o no. Ja dic, este vertigen enganxa, és especial. Almenys, per a mi”, explica, entusiasmada, Meritxell. En realitat, la nova integrant del Projecte FER és una enamorada de l’esport. Qualsevol modalitat la sedueix. Ara bé, dins de la seua particular manera de ser, quant disposa de temps lliure, “escale, patine o faig dansa contemporània”, afegeix la valenciana.

Per diferents raons, Meritxell no participarà enguany en cap gran campionat internacional amb la selecció espanyola. Per tant, durant aquest curs, centrarà les seues energies en el seu club, el Fènix de València. L’objectiu és molt clar: revalidar el títol de lliga aconseguit en 2017. La seva demarcació és la de short stop, terme equivalent a paradora en curt en castellà. Quan se li pregunta per algun referent, la nova integrant del Projecte FER cita el nom de Britt Vonk, una cèlebre jugadora holandesa que, amb tan sols 17 anys, va ser olímpica en els Jocs Olímpics de Pequín 2008. Tot un mirall, tota una inspiració , per Meritxell, qui “sacrificaria moltes coses i seria capaç d’altres tantes per complir el meu somni de ser olímpica algun dia”.

Les seues ànsies per millorar i progressar es reflecteixen en la seua intenció de viatjar a Austràlia, un dels paradisos i grans potències del softbol a nivell mundial, el proper mes d’octubre. “Allà només puc aprendre. M’ho estic plantejant molt seriosament. Si finalment faig el pas, no hi ha dubte que aquesta experiència serà possible, en gran mesura, gràcies al Projecte FER “, explica Meritxell. Encara és molt jove; encara té molt camí per recórrer; encara, moltes experiències per acumular, però la pionera del FER 2018 subjecta amb força el seu bat. I percuteix amb força.