Mireia i Adriana Rodríguez: judo a les venes

Els Gasol, Pau i Marc, en bàsquet; els Márquez, Marc i Àlex, en motociclisme; les Willliams, Serena i Venus, en tenis; els de Boer, Frank i Ronald, en futbol… Alguns dels que hem acabem d’esmentar són només 4 exemples de germans que han aconseguit la fama i la celebritat en el món de l’esport. Són casos tan afortunats com inhabituals. Des que va nàixer, l’any 2013, el Projecte FER també ha acollit les seues particulars sagues esportives. Parelles amb els mateixos cognoms i practicants d’una mateixa modalitat. Els Martínez García i les Palmer Soler,en taekwondo; les Muñoz del Campo, en natació; els Luján Mora, en vela; o les Rodríguez Salvador, en judo. Este binomi, format per Mireia i Adriana, és l’últim duo fraternal en l’equip FER. És una de les novetats d’esta edició i ha sigut possible gràcies a la incorporació de la més menuda, Adriana.

Naturals de CastallaAlacant. Mireia va camí dels 19 anys (segon any com a júnior), mentre que Adriana complirà d’ací poc els 15 (primera temporada com a judoka cadet). Les dos diuen que són “molt diferents”, tant en gustos, com en personalitat, com en caràcter. La germana major es definix com a “metòdica, organitzada, previsora”. La menor és “més ànima lliure, més creativa, menys ordenada, més somiadora”. Mireia és una addicta a les sèries. Encara que és molt jove, Adriana és una gran aficionada a la lectura. Fins ací, algunes de les seues diferències. Però si coincidixen en una cosa és en la seua passió pel judo. Un esport que va aparéixer en la família Rodríguez Salvador quasi per casualitat. No hi havia antecedents. El pare va practicar futbol i ciclisme; la mare va practicar gimnàstica rítmica. De xicoteta, Mireia era pur nervi i molt inquieta. “Per això, amb només 3 anys, els meus pares van decidir apuntar-me a judo com a activitat extraescolar”, recorda la major de les germanes.

Adriana y mireia rodriguez

Després, es va incorporar Adriana, que veu en la seua germana major un espill i una font d’inspiració. “Per descomptat que em fixe en ella. La considere com una germana i, sobretot, com una amiga. Per tant, és una ajuda constant per a mi”, diu la xicoteta de les Rodríguez Salvador. Este suport no es transforma en rivalitat per veure qui trau millors resultats. “Ens portem molt bé i ens concedim un suport recíproc. No ens piquem. Els èxits d’Adriana els considere com a propis i viceversa”, expressa Mireia. A més, sempre que el calendari ho permet, “ella ve a veure’m competir o jo vaig a veure-la competir per a donar-nos ànims. Per a mi, tindre una germana quatre anys més major i que practica el mateix esport és un avantatge. Li pregunte, li consulte, li confesse els meus temors i els meus dubtes perquè m’aconselle i m’il·lustre”, comenta Adriana.

Les germanes Rodríguez Salvador idolatren Majlinda Kelmendi, una judoka kosovar de 28 anys que es va proclamar campiona olímpica en els Jocs de Rio 2016, en la categoria de menys de 52 kg. A més, les dos germanes tenen un 2019 complicat. Mireia pel canvi de categoria de pes. Li costa adaptar-se al nivell que hi ha en la categoria de menys 48 kg. Adriana, perquè el curs de l’estrena en una categoria d’edat sol ser molt complicat. Tot i que els resultats no els acompanyen, les dos germanes no renuncien als seus grans objectius internacionals de l’any. Mireia buscarà en els pròxims mesos el bitllet per al Campionat del Món júnior. Per la seua part, la seua germana Adriana ja ha disputat el Campionat d’Espanya cadet, en el qual va aconseguir un meritori tercer lloc. Ara espera aconseguir la classificació per als campionats d’Europa i del Món. Reptes per a deixar ben alta l’estirp Rodríguez Salvador. Una saga amb el judo en les venes.

Per a mi, tindre una germana quatre anys més major i que practica el mateix esport és un avantatge