Néstor Abad afronta el seu gran repte

És el seu gran moment. Per a Néstor Abad, ha arribat una setmana molt especial que pot delimitar un punt d’inflexió en la seua trajectòria esportiva. La gimnàstica espanyola té dipositades totes les il.lusions i esperances en l’esportista FER. Confiança i expectatives totalment justificades. El seu talent, qualitat i projecció están fora de tot dubte. Ara, després de superar dos greus lesions en el seu genoll dret, Néstor busca grans vols i millors aterratges. El d’Alcoi perseguix la seua graduació definitiva.

Néstor Abad ja es troba en la ciutat francesa de Montpellier, on hui comença el Campionat d’Europa de Gimnàstica Artística, una competició que en este 2015, com a any imparell que és, es desenrotlla únicament a nivel individual, sense el concurs per equips. Per al gimnasta FER, aconseguir podis internacionals no suposa cap novetat. En el seu palmarés ja figuren medalles com l’or europeu junior en anelles en 2010, els tres metalls (en salt, barra fixa i anelles) en els Jocs Olímpics de la Joventut en el mateix any 2010, o el doble or (en salt individual i també per equips) en els Jocs del Mediterrani del 2013.

Però sense desmeréixer totes estes fies, Néstor vol més. I aspira a aconseguir-los en un campionat enlluernat per tots els focus. A pesar de la seua joventut (22 anys recentment complits), l’esportista FER ja està considerat com un dels principals referents de la selección espanyola. Ara, l’alacantí pretén fer-se un lloc en la noblesa de la gimnàstica internacional en categoria absoluta. I l’oportunitat de creuar eixa frontera que separa el candidat de l’escoliit s’escenifica esta setmana a França. “És un moment que esperava fa temps. Puc dir que afronte el campionat més important de la meua carrera com a gimnasta”, comenta un responsabilitzat, pero optimista Néstor.

Amb els records de les greus lesions de genoll ja sepultats, amb la seguretat de saber-se en un bon momento, i amb la motivació que tot comença a sumar per a aconseguir el gran objectiu d’estar en els Jocs Olímpics de Río 2016, el gimnasta FER participarà en 4 modalitats. “Dels sis aparells, competiré en paral.leles, potro amb arcs, anells i barra fixa. I crec que puc fer-ho bé en estos dos últims, especialmente en barra fixa. Aspire a endinsar-me en estes dos finals, les medalles estan molt cares perquè hi ha molt de nivel”, assenyala l’esportista d’Alcoi.

Néstor ja sap el que és pujar-se al podi en este 2015. Va aconseguir-ho en la prova de la Copa del Món de Cottbus, Alemanya, fa 1 mes. I va abastar-ho en la modalidad de barra fixa. Durant dimecres dia 15, el gimnasta FER participarà en la fase de qualificació. Els huit primers de cada aparell passaran a disputar les finals, previstes per al cap de setmana. I en eixe instant culminant espera estar el gimnasta FER. Per a Néstor ha arribat el seu gran repte. El moment de la confirmació de tot el que apunta i promet. Que és molt.