Paradigma de constància, exemple de duresa mental i model de superació, Néstor Abad experimenta durant estos dies una il·lusió incontenible. Immers en el millor moment de la seua carrera esportiva i protagonista d’una excel·lent temporada, el gimnasta d’Alcoi s’encamina cap al tercer Campionat del Món absolut. Després de viure en les tenebres amb les dos greus lesions al genoll dret (anys 2011 i 2014), i després de sortejar tot tipus d’espines i emboscades, l’esportista FER acudix pletòric a la cita universal de Doha. Crescut. Convençut de poder competir de tu a tu amb els grans asos internacionals de la força, els salts i l’equilibri. “Feia temps que no em sentia tan bé i tan optimista. Realment, crec que quasi mai m’havia trobat així de fort i positiu. Els resultats obtinguts durant l’any han sigut molt bons. Per això, he d’aprofitar esta inèrcia i ser ambiciós en el Campionat del Món de Doha”, assenyala Néstor.
Igual que va ocórrer en els Jocs Mediterranis del passat mes de juny a Tarragona, i igual que va succeir en el Campionat d’Europa de Glasgow, Néstor Abad tornarà a liderar a Doha la selecció espanyola, composta per 5 integrants. A Tarragona, la seua contribució va ser decisiva perquè el conjunt nacional obtinguera la medalla d’or per equips. A més, va aconseguir la cinquena plaça en l’all around o concurs complet, i la medalla de bronze en la final de barra fixa. Un mes més tard, en l’Europeu de Glasgow, Néstor va abanderar el combinat espanyol, que va firmar una excel·lent sisena plaça. En la competició individual, el seu millor resultat va ser la 16a plaça, de 92 participants, en l’exercici de barra fixa, un aparell que, a finals de setembre, tornava a ser talismà gràcies a l’obtenció d’una excepcional medalla de bronze en la prestigiosa Copa del Món de París. Tota una declaració d’intencions de cara al Campionat del Món.
D’ací a uns pocs dies, en el tapís de Doha, Néstor Abad dirimix molts objectius. A nivell individual, aspira a ser un dels 24 millors gimnastes que, després de les rondes classificatòries del dijous dia 24, passen a la final de l’all around o concurs complet. I somia ser un dels 8 millors gimnastes en les jornades classificatòries per a accedir a alguna final per aparells. “Aconseguir alguna d’estes dos fites és molt difícil, no ens enganyem. El nivell d’este Mundial és impressionant, però no em resigne. Si, per exemple, en barra fixa repetira l’actuació que vaig fer en la Copa del Món de París, i és millorable perquè no vaig clavar del tot l’eixida, podria estar molt ben situat. Respecte a la final de l’all around, és un somni que perseguisc des de fa molt de temps. A veure com em va en esta ocasió”, comenta l’esportista d’Alcoi.
A Doha, en cada aparell (en total, en són 6), actuaran quatre gimnastes per país. Computaran per a la classificació per equips les tres millors notes. La pitjor serà descartada. Igual que a Tarragona i que a Glasgow, Néstor farà els 6 exercicis. Al marge dels seus objectius personals, este Campionat del Món oferirà un primer sedàs de cara als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. “Cal acabar entre els 24 millors d’este Mundial per a mantindre viu el somni que l’equip espanyol estiga a Tòquio. Considere que està al nostre abast. Ho podem aconseguir perfectament. I ja en el Mundial de 2019, els 12 millors conjunts obtindran el passaport olímpic. Això ja serà més complicat, però, de moment, no és cap utopia concloure este campionat entre els 24 primers del món; al contrari, és un objectiu factible”, comenta l’esportista FER. Si el combinat nacional ix airós d’este desafiament, serà, en gran manera, perquè ha brillat Néstor Abad. L’autèntic líder de la gimnàstica artística espanyola.
• Dijous 25, la classificació
• Dilluns 29, final per equips (8 primers)
• Dimecres 31, final all around (24 primers)
• Divendres 2 i dissabte 3, finals per aparells (8 primers de cada aparell en la sessió del dijous 25)