Néstor Abad torna a Cottbus sense malsons ni angoixes

Va ocórrer fa un any exacte. Va succeir en Cottbus, Alemanya. Transcorria el mes de març de 2014. Una desgraciada i maleïda caiguda, només començar l’exercici d’anelles, el colocava de nou en les tenebres. El genoll dret de Néstor Abad quedava destrossat amb el trencament del lligament creuat anterior i del menisc. I era la segona vegada que li passava. Ja va patir el mateix percanç, en eixe moment durant un entrenament, en l’any 2011.

Un any després d’aquella desgràcia, el gimnasta d’Alcoi torna al lloc dels fets, es retroba amb la seua particular zona zero. I ho fa sense por, sense temors, sense malsons. Amb la ment neta i sense que aquell dolorós accident exercixca una infuència nociva en la seua mentalitat.

Per a Néstor Abad, la major fita en 2014 no ha arribat en cap competició gran. El seu èxit més important durant el passat any ha sigut recuperar-se física i mentalment del duríssim colp partit en aquella instal.lació alemanya. “Tenia dos opcions, o enfonsar-me, o asumir-ho amb normalitat i resignació. Feliçment, la meua ment va optar per esta segona via. I he eixit reforçat, he madurat”, comenta el gimnasta d’Alcoi.

Després de mesos de rutina i llargues sessions de rehabilitació i fisioteràpia, Néstor va posar de nou a prova el seu genoll el passat mes de desembre. I de moment, les sensacions són “molt bones”. L’esportista FER ja ha competit durant este any 2015 en diversos concursos menors, fonamentalment en Itàlia, però afronta la seua primera competició important este cap de setmana en la prova de la Copa del Món de Cottbus, on l’any passat va parar-se el temps i va enfosquir de sobte. “Possiblement experimente algun sentiment especial quan torne i entre en el pavelló. M’inspira respecte, però no por. Vull llevar-me eixa espina. Quan me pose a escalfar, de segur que ni me’n recorde”, assenyala el gimnasta alacantí.

La Copa del Món d’este cap de setmana a Alemanya suposa l’inici d’allò veritablement seriós per a Néstor en este 2015. A partir d’ara, “comença el millor”. En Cottbus, des de dijous dins diumenge, competirà en dos aparells: potro amb arcs i barra fixa. I és en esta última especialitat on aspira al màxim. I després de Cottbus, a meitat d’abril, arribarà el Campionat d’Europa a França, on Néstor té la plaça pràcticament assegurada. En juny serà el torn dels Jocs Europeus a Bakú, i en octubre, el moment del Campionat del Món en Glasgow. Tres competicions que s’assemblen a sengles escales en el seu viatge més important, el que ha de traslladar-lo als Jocs Olímpics de Rio 2016. A pesar de la seua joventut (22 anys recentment complits), l’esportista FER és un dels baluarts de la selección espanyola. I si les lesions deixen de castigar-lo, pot marcar una época en la gimnàstica espanyola