Pablo Cantero: “La rata penada és tot un símbol en la meua vida. És un animal que no veu però que aprén a volar com jo intente fer”

 

L’estadi de Mestalla representa un temple per a tots els que senten els colors del València CF. Un sentiment del qual es coneixedor l’atleta del Projecte FER, Pablo Cantero. De fet, el seu escut per a ell representa tot un símbol i un lema al qual es refugia per a continuar lluitant. “La rata penada és un animal que no veu però aprén a volar. Jo, de la mateixa manera que este animal, estic aprenent a volar”.

Per això, es va decidir gravar el nou capítol d’Entrevistes FER-Crec en tu junt al responsable d’esports de l’ONCE en la Comunitat Valenciana, en l’estadi on des de xicotet somiava amb jugar algun dia. Però lamentablement eixe somni es va trencar a l’any 2005.

Un tumor cerebral el va fer perdre la visió. Però com diu ell, no les ganes. Va intentar tornar a jugar al futbol, però ja no era el mateix. Així que va decidir gaudir del futbol com a aficionat i dedicar-se a l’atletisme d’èlit. Un esport al qual ha aconseguit grans èxits com els dos sisens llocs en salt de llargada i 100 metres al Campionat d’Europa a Swansea 2014. Uns resultats que sense el suport del que considera el seu ‘pare esportiu’ no haguera aconseguit.

“He tingut molts entrenadors però cap com ell. Quan em vaig quedar cec , ell va ser ser qui va apostar per mi i em va dir que pel fet de no veure no havia de deixar de fer esport, sinò tot el contrari. De tots els guies que he tingut és el que més confiança m’ha transmés”, assegura l’esportista FER.

I espera que continue al seu costat en el seu camí fins a Rio 2016. Els jocs paralímpics del pròxim estiu és el gran repte pel qual treballa i s’esforça cada dia actualment. Encara que no ha pogut participar al Mundial de Doha d’enguany, el jove atleta FER no es rendix i està convençut de poder aconseguir la mínima (6,16m) i viure el seu gran somni olímpic.