Pablo Torrijos aconseguix la plata en Praga i situa el Projecte FER en el cim europeu

En el cim. El Projecte FER ha vixcut un històric dissabte 7 de març de 2015 gràcies a la medalla de plata aconseguida per Pablo Torrijos en el triple salt del Campionat d’Europa d’atletisme en pista coberta que se celebra en Praga. Amb una maduresa i una personalitat admirables, l’atleta castellonenc ha respost a la pressió que l’envoltava en les últimes jornades i ha abastat un subcampionat europeu que el consagra en l’elit continental i situa el Projecto FER en l’aparador internacional.

La plata, a més, ha arribat per la porta gran. Pablo Torrijos ha demostrat ser un excel.lent competidor i, en el seu cinqué intent, ha volat fins els 17,04m, altre imponent registre que supera en 1 centímetre la marca establida en Antequera fa 2 setmanes i que suposa un nou record d’Espanya de l’especialitat. En apenes 15 dies, l’atleta FER ha superat en dos ocassions els 17m, mur infranquejable en l’atletisme espanyol espanyol fins la irrupció del castellonenc.

“En tot moment he lluitat per l’or. Creia que podia botar prou més i m’ha donat un poc de ràbia no acabar d’entrar bè en la taula. Venia amb el pensament de superar el meu récord d’Espanya i estic content, encara que siga per un centímetre”, va explicar un Pablo Torrijos que ja pensa en nous reptes: “Ara vull preparar bé el Mundial de l’estiu i continuar dalt”.

Pablo Torrijos passarà també a la posteritat per ser el primer espanyol que abasta una medalla en la prova de triple salt en els grans campionats internacionals. A més, l’espectacular marca de 17,04m haguera pogut ser molt millor si el saltador FER haguera ajustat més el bot que li va permetre la medalla de plata (va deixar-se 21 centímetres fins el límit de la taula). El castellonenc sols va cedir davant el portugués Nelson Evora, campió d’Europa amb uns antològics 17,21m.

D’esta manera, Torrijos aconseguix la fita més important de la seua trajectòria. Dominador en Espanya en els últims 2 anys, el castellonenc ja s’havia assomat al panorama internacional amb la setena posició aconseguida en l’Europeu a l’aire lliure del passat any en Zúrich. Ara, amb esta plata continental en pista coberta i amb estos dos brillants bots en apenes dos setmanes, el saltador del Platges de Castelló certifica el seu enorme potencial  promet donar noves jornades de glòria per a l’esport espanyol i el Projecte FER