Pablo Torrijos: “Aposte per l’obtenció de la mínima olímpica en Portland”

La temporada atlètica en pista coberta de 2016 es tanca de forma espectacular. Des d’este dijous, 17 de març, i fins el proper diumenge diumenge dia 20, se celebra el Campionat del Món baix sostre en Portland, Estats Units. Encara que algunes de las grans estreles han obviat la seua presència en l’Estat d’Oregón, un certamen universal sempre genera una expectació màxima i reunix molts alicients. Per a l’esportista FER Pablo Torrijos, este Mundial de Portland representa una nova oportunitat d’aconseguir la mínima olímpica en triple salt, xifrada en 16,85m. L’ha fregada durant les últimes setmanes. El castellonenc vol signar este cap de setmana el seu passaport per a competir en Rio sense esperar a l’arribada de l’aire lliure. A més, està segur que, si supera els 17m y arriba al seu màxim nivell, pot albergar serioses opcions de pujar al podi.

Pablo Torrijos està convençut que serà olímpic este mateix cap de setmana en Portland?

Convençut, no. Optimista, sí. Jo sempre soc positiu i aposte per abastar la mínima olímpica en Portland. Estic segur que el plus de motivació propi d’una gran competició va a beneficiar-me.

Alteraria els teus plans acabar la temporada de pista coberta sense el billet per a viatjar a Rio ja la butzca?

Lleugerament. En els meus plans, entraba, i seguix entrant, l’obtenció de la mínima durant este tram de la temporada. En tot cas, si no l’abaste este cap de setmana en Portland, tampoc s’acaba el món. Arribarà l’aire lliure i gaudirá de mes opcions.

Durant l’últim mes, t’has mostrat molt regular amb salts superiors als 16,60m. Què t’ha faltat per a arribar als somniats 16,85m i, fins i tot, rondar de nou els 17m?

Enguany, he guanyat en força. Estic cometent l’errada de fonamentar tots els meus salts en eixa major força que he adquirit. He de recolçar-me més en la velocitat. Es curiós. En els 16,66m del Campionat d’Espanya vaig passar més temps suspés en l’aire que en els dos salts de 17m del passat any.

Algunes de les grans estreles del triple salt mundial como el cubà Pichardo o l’estadounidenc Christian Taylor no van a estar presents en Portland. Si superes de nou la frontera dels 17m, podries aspirar al podi?

Sí. L’absència d’estos dos triplistes, que l’any passat van disparar-se fins els 18m, obri i iguala molt la competició entre els que sí estarem presents. Si supere els 17m, tindria moltes opcions d’estar entre els millors. No sé si en el podi, pero sí entre els millors.

Com portes la condició d’atleta mediàtic i l’expectació que despertes cada volta que competixes?

Amb normalitat i naturalitat. No faig molt de cas a tots els comentaris de l’entorn. Només me centre i me preocupe d’allò que està en les meues mans, entrenar dur, ser cada dia millor i afrontar les competicions en el millor estat físic i mental possible.