Un parèntesi feliç per a Liliana Fernández

Liliana Fernández abandona la competició durant un any. Però per un motiu feliç. Sense lesions de gravetat, només una raó podia apartar l’esportista alacantina de la voràgine que tant l’atrau i li apassiona. I este escenari ha arribat. Liliana va a ser mare en pocs mesos. A les portes de endinsar-se en la seua desena temporada consecutiva al circuit mundial de vòlei platja, la component del Projecte FER obri un parèntesi. Durant 2017, els viatges, els avions i els hotels deixaran de formar part del seu dia a dia. L’atleta alacantina inicia una treva. Però advertix que lleugera i passatgera.

Encara que Liliana no competirà enguany, sí seguirà entrenant mentre el seu embaràs li ho permeta. Res de vida monacal. Per això, l’esportista FER ha recaptat tota mena d’informes i assessoraments mèdics, físics o nutricionistes. Com a atleta de màxim nivell, l’alacantina és conscient dels efectes nocius d’una interrupció, abrupta en la forma i prolongada en el temps, de l’activitat física. Però, a més, en el cas de Liliana, hi ha un component afegit: la passió per la seua modalitat, la devoció pel vòlei platja. Més que una simple pràctica esportiva, un estil de vida durant els últims anys i que, de moment, no es planteja abandonar de cap manera.

Perquè Liliana vol estar a Tòquio 2020. Encara que la cita olímpica de la capital nipona encara queda lluny en el temps, per a una guanyadora nata com l’esportista alacantina, és impossible oblidar plenament l’amargor vixcuda en els Jocs de Rio 2016. Tot i la brillantor i els mèrits acumulats en la fase de grups, malgrat les seues elevades expectatives, a pesar d’arribar en un gran estat de forma, va caure de forma dolorosa al primer encreuament al costat de la seu inseparable Elsa Baquerizo. Per això, vol disposar d’una nova i última oportunitat olímpica. Per a superar la fatídica frontera dels vuitens de final. Per a millorar la novena plaça ocupada tant a Rio com quatre anys abans a Londres.

Als seus 30 anys, Liliana Fernández conserva l’ambició i la motivació d’una principiant. I troba més motius per il·lusionar-se amb la participació a Tòquio 2020 en exemples i miralls com els de Maialen Chorraut, Marina Alabau, Teresa Portela i Gemma Mengual. Totes elles van ser mares poc després de finalitzar Londres 2012 i van arribar en plenitud de condicions a Rio 2016. L’esportista FER aspira a emular-en aquest nou cicle olímpic. Per això la seua insistència en parlar d’un retir passatger. Després del màgic moment de la maternitat, tornarà a retrobar-se amb les rematades i els bloquejos a l’arena. Esta vegada, amb un al·licient adicional: aconseguir que el seu futur nadó se senta orgullós de la seua mare.