Paula Soria, a la conquesta de la sorra austríaca

Quan encara es manté el ressò del Campionat del Món, celebrat a finals de juny a Holanda, el vòlei platja es prepara per a la seua altra gran cita en este 2015: el Campionat d’Europa, que es disputa des d’este dimarts, 28 de juliol, fins el proper 2 d’agost en la localitat austriaca de Klagenfurt. El certamen continental compta amb una ampla delegació espanyola, amb presència d’esportistes de la Comunitat Valenciana i amb una representant del Projecte FER, la jugadora Paula Soria.

L’esportista d’Orihuela, de 22 anys, ja ha assaborit la consecució de bons resultats internacionals en divisions inferiors. Va ser cinquena en el Campionat del Món sub 23 en 2014, i subcampiona d’Europa sub 22 en 2013. Ara, junt a la seua companya Ánela Lobato, perseguix el salt de qualitat en categoria absoluta. Enguany, Paula Soria ha arribat fins els quarts de final en dos competicions: en l’Open de Praga i en els Jocs Europeus de Bakú. “Estem molt motivades i il.lusionades. Per a nosaltres, haver-nos classificat per a este Europeu absolut ja suposa una inmensa alegría”, comenta Paula Soria.

Trentados parelles formen el quadre d’este Campionat d’Europa previst en Aústria. I ja és casualitat que els dos equips espanyols femenins vagen a enfrontar-se en la fase de grups. Paula Soria i Àngela Lobato han quedat enquadrades amb una parella eslovaca, amb un duo norueg i amb les també españoles Liliana Fernández (esportista natural de Benidorm) i Elsa Vaquerizo, jugadores que van adquirir notorietat gràcies a les seues brillants prestacions en els Jocs Olímpics de Londres 2012 i que tenen molt ben encaminat el passe cap als de Rio 2016. Per a l’esportista FER, “jugar contra Elsa i Liliana és com enfrontar-nos al nostre referent. Són un exemple per a nosaltres, viurem un momento molt especial”; apunta la jugadora alacantina.

Les trentados parelles participants quedaran distribuïdes en 8 grups amb quatre equips en cadascun d’ellls. Després d’una lligueta de tres partits, el primer classificat de cada grup (es a dir, huit equips) passa directament als creuaments de huitens de final, mentre que els segons i els tercers afronten una eliminatoria de repeixca prèvia a eixos huitens de final. “No ens plantegem un objectiu concret. Ens agradaría, això sí, passar el primer creuament, el de setzens de final. I a partir d’eixe moment, a gaudir”, conclou l’esportista FER.