Xicotets passes cap a Rio 2016

Sense presa, pero sense pausa. En un any tan especial com el 2016, i encara que l’enorme silueta dels Jocs Olímpics i Paralímpics del proper estiu encara s’albira en la llunyania, l’activitat competitiva del Projecte FER va animant-se amb el pas de les setmanes. En quantitat i en diversitat. Alguns dels grans noms propis que, d’ací a un any seran noticia en la principal cita esportiva de l’any, comencen a guaitar en agendes i previsions. Les seues posades en escena són encara incipients.

Per este motiu, no cal alarmar-se davant, per exemple, la no consecució de les mínimes per part dels nadadors paralímpics FER Ricardo Ten i José Antonio Marí. Tots dos competien este passat dissabte en un Open Internacional de natación en Tenerife. Fidels a la seua solvència, els dos guanyaven les seues respectives proves (tres en el caso de Marí, dos en el de Ricardo), però no obtenien els registres exigits per a certificar els seus respectius passaports per a participar en Rio 2016. Ricardo ho va fregar en els 100m braça SB4.Hi haurà més opcions. Qúestió de temps. I de forma, de rodatge i de tensió competitiva.

Les que no tenen eixes ansietats per signar el seu passaport olímpic són les xiques de la selecció femenina d’hoquei herba, combinat oficialment classificat per als Jocs de Rio des de fa unes setmanes, i que mantindrà en Valencia fins a tres concentracions durant els dos propers mesos. A punt de finalitzar la primera (ho farà este proper dimarts, 18 de gener), la selecció nacional, amb l’esportista FER Lola Riera com una de les seues principals referències, ha jugat  dos amistosos en València contra Irlanda. Dos assajos saldats amb sengles victòries: 3-0 el divendres, 2-1, amb gol inclòs de Lola, el dissabte. Les “redsticks” tornaran a terres valencianes en l’última semana de gener. Quant al judo, dos mesos després de la seua última compareixença, Laura Gómez tornava al tatami per a seguir en la seua intensa aventura d’aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Rio 2016. En el seu regrés a la competició, la judoca valenciana disputava la Copa del Món de Tunísia. Va ser setena. Va guanyar el combat de huitens de final, però va perdre en quarts de final. Este proper dissabte, afronta el Grand Prix de Cuba.

Per a finalitzar, en ciclisme, dos competicions han centrat l’interés durant el cap de setmana. D’una banda, des del passat dijous día 14 estan en marxa en el velódrom de Bremen, en Alemanya, els “Seis Días de Ciclismo en pista”, prova idèntica a la que Sebastián Mora s’adjudicava el passat dijous en Rotterdam. A falta de dos jornades, l’esportista FER, qui en Bremen forma parella amb el holandés Yori Havik ocupa la quarta posició de 14 parelles participants. En categoria femenina, este dissante va concloure el Tour de San Luis, una ronda composada per 6 etapes i que es desenrotlla en territorio argentí. Amb Anna Sanchis fora de combat després de la tercera etapa a causa d’una intoxicació alimentària, la jove Cristina Martínez Bonafé, una de les integrants de la selección espanyola, ha finalitzat la competició en la plaça número 82 a 29 minuts de la guanyadora.