Podis nacionals, progresos internacionals

Dos podis en sengles competicions nacionalsinteressants progresos internacionals. Sense un èxit especialmente sonor i espectacular, el Projecte FER ha completat un notable cap de setmana, en el qual ha brillat en dos proves domèstiques, i en el qual ha sembrat per a recollir amb vistes als Jocs de Rio. La progressió, gradual pero efectiva, va reflectir-se en Karlsruhe, Alemanya, escenari d’una prestigiosa reunió atlètica. A pesar d’estar en els albors de la temporada, Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres, dos del principals representants de l’equip FER, van demostrar que estan plenament capacitats per a abastar les respectives mínimes olímpiques que els permeten competir en els Jocs de Rio 2016.

Dels dos, va ser Pablo Torrijos qui més va apropar-se al registre màgic. Després de la seua discreta estrena en la Copa del Rei celebrada durant l’últim dissabte de gener, el triplista castellonenc va millorar sensiblement les seues prestacions i va arribar fins els 16,64m. Es a dir, va quedar-se a només 19 centímetres de la marca exigida per a estar en Rio 2016 (16,85m); es a dir, Pablo ja albira el passaport més desitjat. Per la seua banda, Eusebio Cáceres, qui encetava el curs en Alemanya, va abastar els 7,62m en el millor dels quatre salts protagonitzats. El registre, acceptable per a un debut, encara dista prou dels 8,15m requerits per a disputar la llargada olímpica. Els ciments estan posats. Falta moldejar-los i ornamentar-los amb el pas de les jornades i les oportunitats. Qüestió de temps.

A més, este primer cap de setmana de febrero ha acollit diverses proves de caràcter nacional. En dos d’elles, el Projecte FER va pujar al podi. Per exemple, en el Campionat d’Espanya sub 23 de lluita grecorromana disputat en Múrcia. A pesar d’estar encara en edat junior, Roberto Plumed (menys de 75 kg) va abastar una brillant medalla de plata. Va guanyar tres combats (huitens, quarts i semifinals), però va caure en la final de la seua categoria de pes corporal davant un rival madrileny. Mentrestant, l’esgrimista Manu Bargues aconseguia una excel.lent medalla de bronze en el ranking nacional celebrat en Tarragona, el tercer dels quatre que es desenrotllen durant la temporada. L’actuació de l’esportista FER presenta un gran valor donada l’altíssima participació (més de cent competidors) registrada en el certamen. Un prometedor senyal de cara al Campionat d’Europa sub 23 previst a finals d’abril.

La crònica de les últimes 48 hores esportives es completa amb les actuacions de dos representants femenines del Projecte FER. Ester Muñoz del Campo va participar en el Campionat d’Espanya junior per Comunitats Autónomes desenrotllat en Oviedo. La nadadora castellonenca va completar tres proves. Va abastar el seu millor resultat, una cinquena posició, en els 100m esquena. Per a concloure, Laura Gómez va caure a les primeres de canvi (en els setzens de final) del Grand Slam Villa de Paris i buscarà millor fortuna en el Grand Prix de Düsseldorf, competició fixada per al proper 19 de febrero.