Els esportistes FER, davant un pòquer de Campionats d’Espanya

Triatló, rem, vela paralímpica i tennis de taula. Pontevedra, Sevilla, Baiona i Antequera. Quatre esports, quatre seus i quatre Campionats d’Espanya. Alguns esportistes del Projecte FER afronten este proper cap de semana algunes de les cites culminants de les seues respectives temporades: els certámens nacionals de les seues especialitats. En alguns casos, les recompenses es “limiten” a les simples corones de campions; en altres, les competicions domèstiques diluciden, o poden dilucidar, els passaports per al Campionat d’Europa o del Món de la disciplina.

El triatló viurà la seua festa anual a Pontevedra. Centenars d’esportistes participaran en les diferents categories. El Projecte FER estarà represenatt per Roberto Sánchez i Javier Lluch Pérez. Tots dos irradien ambició I aspiren al maxim. Roberto, que el passat any no va poder finalitzar la prova per culpa d’una lesió, pretén acomiadar-se de la categoria junior amb un títol, almenys amb un podi, que li permeta ser seleccionat per al Campionat d’Europa previst en Ginebra a meitat de juliol. Per la seua banda, Javier Lluch conclou la seua etapa cadet. Tercer en 2014, es proposa en esta edició aconseguir l’or per a acudir al Campionat d’Europa cadet per relleus, que será en Banyoles l’últim cap de setmana de juliol.

Del triatló al rem, un esport que en el Projecte FER representa Rubén Padilla, per a qui el Campionat d’Espanya en Sevilla significa la fita clau de l’any. Fins la data, el seu millor resultat en 2015 ha sigut el doble or aconseguit en el Nacional Universitari. Este proper cap de semana, sobre les aigües del riu Guadalquivir, Rubén competirà amb els seus companys del club Regatas d’Alacant en dos modalitats: 2 sense timoner i 4 x 4 scull, clase en la qual ja va aconseguir una medalla de plata en el Campionat d’Espanya de 2014. A banda de perseguir una plaça en el podi en les dos disciplinas, l’alacantí busca reivindicar-se. En setembre se celebra el Campionat del Món en França i encara queda per configurar l’equip que participará en l’especialitat de 8 amb timoner. Rubén és un dels aspirants. Gran part dels mèrits s’han d’acumular a Sevilla.

Vela paralímpica i tennis de taula

Del nord al sud. De Sevilla a Pontevedra, encara que també amb l’aigua com a protagonista. L’esportista alacantí Rafa Andarias és l’ambaixador FER en el Campionat d’Espanya de vela paralímpica, modalidad 2.4mR. El regatista de Xàbia busca el quart podi d’enguany després dels aconseguits en la primera prova del circuit Iberdrola en Valencia (tercer), en la Copa d’Espanya celebrada en Mallorca (tercer) i en la Copa d’Europa disputada en Lago di Garda, Itàlia (segon). Andarias ja ha sigut campió d’Espanya en quatre edicions (2009, 2011, 2013 y 2014). De cara al certamen d’este cap de setmana a Galícia, Rafa es mostra “caute i amb certs dubtes de saber cóm respondrà la nova embarcació que ha estrenat enguany davant les peculiars condicions de vents i marees de les aigües gallegues de l’Atlàntic”. No obstant, l’alacantí es mostra ambiciciós i, si més no, es planteja l’objectiu de pujar al podi.

Sense l’aigua com a entorn, i a cobert, competirà a Antequera Marina Ñiguez, esportista naixcuda també a Alacant. Amb tan sols 16 anys, i després de ser campiona d’Espanya infantil en 2014, la jove jugadora afronta este cap de setmana el seu primer Nacional en categoria juvenil. Tot un repte que afronta amb “cert respecte, pero amb valentía”. En el seu cas, abastar el podi no sols concedix la recompensa de la medalla; a més, significa la presència en el Campionat d’Europa de Bratislava, previst per al mes de juliol. “Dos xiques ja tenen garantida la seua presència en l’Europeu i el normal és que les dos estiguen en el podi; per tant, si acabe entre les 4 primeres en el torneig individul, és pràcticament segur que aniré a Bratislava”, apunta Marina, qui també competirà en el torneig per equips representant el Club Alacant tennis de taula.