Pòquer de medalles per al Projecte FER durant el cap de setmana

Altra bona collita. L’arribada de la primavera no ha alterat la saludable vinculació del Projecte FER amb els caps de setmana productius i profitosos. En este cas, el balanç és un pòquer de podis. Les signatures han correspost a Néstor Abad, Alejandra Quereda, Laura Gómez i Rubén Martínez.

Com pot canviar la vida en tan sols un any. Què li ho pregunten, si no, a Néstor Abad. Fa justament 12 mesos, el gimnasta d’Alcoi es lesionava de gravetat en el genoll dret durant la celebració de la Copa del Món en Cottbus, Alemanya. Un any exacte després, la història és radicalment distinta. En la mateixa competició i en el mateix escenari, Néstor passava de l’amargor a l’alegria, de les llàgrimes al somriure. El gimnasta FER aconseguia una magnífica medalla de bronze en l’aparell de barra fixa. Una sensacional tercera plaça, just per davant del campió olímpic de l’especialitat, l’holandés Zonderland. Este resultat descobrix unes fantàstiques expectatives de cara al Campionat d’Europa, previst en França a meitat d’abril.

De la gimnàstica artística a la rítmica. L’alacantina Alejandra Quereda s’estrenava en este 2015 amb la selección espanyola en el Grand Prix de Thiais, en França. El combinat nacional va obtindre la medalla de plata en l’exercici de 5 cintes, sols per darrere d’Ucraïna. A més, van concloure en la sisena posició en la classificació general. El proper cap de setmana, nova competició: una prova de la Copa del Món en Lisboa.

Les arts marcials també han aportat els seus èxits. En judo, la valenciana Laura Gómez va obtindre la medalla de bronze en el Grand Prix de Tiblisi, en Geòrgia. Després de caure en semifinals davant la belga Heylen, la judoka FER superava una rival moldava i abastava un bronze que li concedix uns valuosos 30 punts per al ranking olímpic. Laura Gómez no pujava a un podi des del passat mes de noviembre, quan també va ser tercera en el Grand Prix de Jeju, en Corea.

Mentrestant, el taekwondo no va voler ser menys. L’ilicità Rubén Martínez va proclamar-se subcampió d’Espanya sub’21 en Tarragona, idèntic resultat a l’aconseguit en este mateix certamen nacional de l’any 2014. En este mateixa competició, celebrada durant el cap de setmana en Tarragona, la jove Blanca Palmer va pagar la seua inexperiència i l’enfrontar-se a rivals majors que ella, i va ser eliminada en el primer combat.

A més, el triatló no va oferir en esta ocassió els excepcionals registres de la setmana anterior. En la prova de la Copa del Món disputada en la ciutat neozelandesa de New Plymouth, ni Jesús Gomar ni Tamara Gómez van poder finalitzar la competició. En el cas de Tamara, la raó va ser una desgraciada caiguda en el tram de ciclisme. Parlant de l’esport de les dos rodes, Anna Sanchis va prendre part este cap de setmana en la primera carrera de l’any. L’esportista de Xàtiva va competir en el Grand Prix de Cholet, en França. Era el seu debut en 2015 i volia provar-se, mesurar les seues sensacions. L’assaig li va deparar bones conclusions. Per últim, també en ciclisme, el jove Mikel Montoro va ser finalment seté en la classificació de juniors de primer any i primer en la categoría parcial dels sprints especials del Trofeo Víctor Cabedo, disputado en la província de Castelló.