Pòquer de somnis sobre rodes

A rebuf de l’experiència, el carisma y els èxits de la consagrada i contrastada Anna Sanchis, un ramillet de jóvens ciclistes dibuixen el seu futur pedalada a pedalada. A pesar que les seues històries presenten encara poques línees, ja hi ha indicis  senyals més que suficients com per a pensar que las expectatives que totes elles desperten estan més que justificades. Són quatre ciclistes valencianes que espenten i roden amb força. I totes elles formen part del Projecte FER. Durant els últims anys, ja han començat a enriquir els seus aparadors amb tot tipus de reconeixements i èxits procedents tant del velòdrom com de la ruta. Però volen més. I este curs que acaba de començar s’endivina clau per a les quatre.

De totes elles, la més major és Cristina Martínez Bonafé. Als seus 20 anys, encara està en la categoria sub 23. No obstant, l’esportista de Torrent ja és una habitual en les convocatòries de la selecció espanyola absoluta. Sense anar més lluny, va estar present en el Tour de San Luis argentí, ronda en la qual el combinat nacional va atrapar uns valuosos punts que li van permetre ascendir a la plaça 20 del ranking mundial (als Jocs de Rio van les 23 primeres classificades a la conclusió del mes de maig). Després de ser campiona d’Espanya junior en ruta en 2014, durant el passat exercici, entre altres fites, va ser la millor ciclista en la general sub 23 de la prestigiosa Emakumeen bira Basca, va acabar sisena la prova en línia del Campionat d’Espanya i va abastar dos medalles en el Nacional en pista. Per a este nou curs, Martínez Bonafé té un somni: debutar en el Giro d’Itàlia femení.

Després de competir en la categoria junior durant les dos últimes temporades, Empar Félix ascendix un esglaó. Naixcuda en abril de l’any 1997, la ciclista de Tavernes de la Valldigna ascendix a la categoria sub 23 i es debat entre centrar-se en la ruta o especialitzar-se en les proves de velòdrom. De fet, els seus principals resultats durant l’etapa junior s’han escenificat baix sostre; per bé que també va assaborir alegries en la carretera, com ara una segona i una tercera plaça en sengles jornades de la Copa d’Espanya. De cara a l’any recentment iniciat, i després d’incorporar-se al prestigiós equip del Lointek basc, s’ha proposat el següent objectiu: començar a crear les fronteres per a participar en competicions internacionals.

El cuartet de ciclistes el completen Sandra Alonso i Isabel Ferreres. Les dos compliran 18 anys en 2016; les dos cumpliran en esta temporada el seu segon i últim any com a juniors. Encara que els seus perfils estan en fase de definició  i construcció, i encara que les dos esportistes compaginen ruta i velòdrom, tot apunta a que Sandra s’inclina cap a la carretera, mentre que Isabel le fa més ullets a la pista. En 2015, Sandra va abastar el bronze en la prova en línia del Campionat d’Espanya, va ser segona en el global de les 8 proves de la Copa d’Espanya i també va proclamar-se subcampiona en la general de les dotxe jornades que integren la Euskaldun vasca. Mentrestant, Isabel Ferreres, naixcuda en la Vall d’Uixó, va acumular una considerable colecció d’èxits en el velòdrom durant el passat any. I per a 2016 vol participar en el Campionat del Món junior