Portugal, Madrid i València, les etaes de Ricardo Ten i Maurice Eckhard abans del Mundial

Un dia qualsevol. Lloc, velòdrom Luis Puig de València. Sobre la pista es veu a dos corredors. Comparteixen equip, preparador i, a tenor de la seua complicitat, diríem que porten junts tota la vida. No obstant açò, no és cert. Són Ricardo Tingues i Maurice Eckhard, dos esportistes del Projecte FER que, des de fa uns mesos, tenen un mateix objectiu: el Campionat del món adaptat de ciclisme en pista.

El camí al Mundial de Riu compleix una nova etapa per a estos dos ciclistes. Dimecres passat desembarcaven a Portugal per a iniciar una concentració privada en el velòdrom Anadía. “El Luis Puig està ocupat estos dies, hi ha molts equips entrenant i per açò Ricardo i jo hem decidit anar uns dies a Portugal. És un velòdrom en el qual ja he estat en diverses ocasions amb la selecció espanyola i serà un pas més en la nostra preparació”, assenyala Eckhard.

Després de Portugal, tots dos tenen una intensa agenda: “Al febrer tenim previst anar a entrenar uns dies també al velòdrom Palma Arena de Mallorca i després, ja encararem el Campionat d’Espanya”, destaca Ten. La cita de Madrid serà el segon gran esdeveniment que dispute el corredor valencià després de la medalla de plata conquistada en la prova en línia en el Mundial del setembre passat i després del seu viratge de la natació al ciclisme.

Ja al març, del 22 al 25 de març, arribarà el Mundial de Rio. Per a Maurice serà un repte més en l’elit del ciclisme adaptat: “Estic amb moltes ganes. De moment, els entrenaments estan anant molt bé, i crec que puc fer un bon Mundial de pista”, subratlla el ciclista de Rafelbunyol qui disputarà el seu onzè Campionat del Món.

Mentrestant, tots dos gaudeixen d’una vella amistat que han conduït als velòdroms. “Per a mi, després de molts anys d’entrenar solament, poder compartir entrenaments amb Ricardo és un luxe, m’ha donat una nova il·lusió, una motivació més”, assegura Maurice. “Ell té una gran experiència i açò és un avantatge, tenir-ho al meu costat és una sort. Estic molt content i il·lusionat amb esta nova etapa en la meua carrera”, subratlla Ricardo.

Il·lusió, motivació. Paraules que descriuen el moment de Maurice i Ricardo, Ricardo i Maurice. L’instant en el qual la carrera comença a agafar ritme. O, com ells diuen: “La temporada és a punt de començar i ja hi ha ganes de competir”.