Premi gros per a Lidón Muñoz

Devoradora de rècords i acaparadora de medalles. Són algunes de les descripcions que defineixen a la perfecció a Lidón Muñoz del Campo durant els últims mesos. L’esportista castellonenca, de 22 anys, s’ha convertit en una nova icona de la natació espanyola. Tot una alenada d’aire fresc, tot un estímul, per a una disciplina àvida de referents a la Comunitat Valenciana. Amb unes condicions innates molt especials per a les proves més ràpides i explosives, Lidón s’està acostumant a eixir de cada competició amb un gran somriure. Amb un brillant balanç. L’últim exemple, el Campionat d’Espanya Open de primavera, celebrat la passada setmana a Màlaga. La component del Projecte FER va acumular tres ors (en els 50m lliures, en els 100m i en els 50m papallona). Una espectacular actuació que comporta premi. I gros, a més: la presència a la selecció espanyola que disputarà l’Europeu absolut este proper mes d’agost a Glasgow.

A Màlaga, Lidón es va reafirmar com la reina de la natació espanyola en les proves curtes. No només pels tres títols aconseguits; també per la consecució de dos rècords d’Espanya. El dels 50m lliures el va fixar en 25,21. I el dels 100m lliures el va deixar en 54,48. “Estic molt contenta i molt feliç. He treballat molt en els últims anys. Continue fent-ho. I no hi ha res més reconfortant que traduir este sacrifici en èxits”, comenta la nadadora castellonenca. Però Lidón no només està pletòrica per la seua magnífica actuació a l’Open de Primavera. “El que m’ha suposat una enorme injecció d’optimisme i una tremenda alegria ha estat la convocatòria per a l’Europeu de Glasgow d’este proper estiu. Guanyar medalles a casa està molt bé. Però, per a una esportista, el millor és acudir a les grans cites internacionals. Tinc una enorme il·lusió per enfrontar-me a les millors del continent “, explica la component del Projecte FER.

Lidón Muñoz
Lidón Muñoz

La nedadora del Club Natació Sant Andreu ja sap les proves que afrontarà a la piscina escocesa. Dos individuals, els 50m i els 100m lliures, i dues de relleus, els 4x100m estils i els 4x200m lliures. “Fa dos anys, a l’Europeu de Londres, ja vaig participar en una prova individual, els 100m lliures. Però en aquell moment, ho vaig fer perquè anava a disputar un relleu. És a dir, els 100m lliures els vaig afrontar com una simple experiència. En aquesta ocasió, serà diferent. Tant en els 50m com en els 100m lliures, el meu objectiu és ficar-me en semifinals, entre les 16 primeres. Una vegada aquí, a lluitar sense complexos per arribar a la final”, comenta la nadadora castellonenca.

Perfeccionista, autoexigent i amb una enorme capacitat de sacrifici enorme, l’esportista FER compagina la seva carrera esportiva amb la de Medicina. “Sac temps d’on puc, voldria que els dies tinguessin més de 24 hores; però amb molt d’esforç, ens en sortim “, comenta Lidón, qui es troba al CAR es Sant Cugat des de l’any 2011. La seva vida és gairebé espartana, però comença a donar els seus fruits. I no pararà fins que hi hagi possibilitats d’estar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. De moment, està en el camí