Premonició i fitxatge

A Sebastià Mora se li acumulen les notícies durant els últims temps. I quasi totes son bones. Després de les dos medalles d’or abastades en el Campionat d’Europa de ciclisme en pista celebrat durant el passat mes d’octubre en Suïssa (en concret, en les modalitats d’scratch i madison), l’esportista castellonenc s’ha compromés fa poques dates amb l’equip profesional de ciclisme en ruta Team Raleigh GAC anglés per a la próxima temporada. El nou conjunt del ciclista de Vila-real pertanyent a l’UCI Continental, el segon màxim nivel del ciclisme internacional.

“Va ser la meua primera opció des d’un principi. Ara, es tracta de correspondre a la confiança que han dipositat en el meu treball i trajectòria”, comenta Sebastián Mora dies després del seu fitxatge per l’equip britànic. Una de les raons que han portat l’esportista FER a acceptar l’oferta passa pel compromís del Team Raleigh GAC de respectar les competicions en pista que el de Vila-real te fixades per a principis d’any, especialmente el Campionat del Món en Londres del proper mes de febrer.

A partir d’eixe momento, i una volta afrontats els seus principals reptes en el velòdrom, Sebastián Mora tindrà l’oportunitat de tornar a competir en carretera i de participar en rondes de cert nivel com les Voltes a Croàcia, Portugal, Gran Bretanya, o algunes de les grans clàssiques. Després d’una gran temporada, amb l’únic punt negre de l’adeu quasi definitiu a la presència en els Jocs Olímpics de Rio 2016, per al ciclista FER arriba el moment “d’assumir nous desafiaments, créixer com a ciclista profesional i buscar els èxits en la ruta”, apunta l’esportista castellonenc.

Una premonició

Esta nova etapa en la vida esportiva de Sebastián Mora no està exenta d’un curiós joc del destí. Fa quaranta anys, el pare de Sebastián, ciclista amateur en eixe momento, va comprar un maillot amb els colors groc i roig. Aleshores, va pensar que era la indumentària d’un equip belga. Però no. Fa quatre decades, eixa roba ja corresponia a l’equip que ara ha apostat per Mora. Allò va ser una premonició.