Presentat el Dia Olímpic en L’Eliana

Un any, 2 mesos i 3 dies. Es a dir, 428 dies. Éste és el temps exacte que resta per a l’inici dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro el proper 5 d’agost de 2016. El compte enrrere és, per tant, inexorable. El món de l’esport i tots els seus integrants ja comencen a dirigir les seues mirades cap a la ciutat brasilera. Però este dissabte, el moviment olímpic espanyol fixarà la seua atenció en la Comunitat Valenciana, concretament en L’Eliana, localitat que en esta edició de 2015 alberga la celebració del Dia Olímpic en territorio espanyol.

El Dia Olímpic és un esdeveniment que anualment, i sempre durant el mes de juny, conmemora la creació del Comité Olímpic Internacional i el renaixement dels Jocs Olímpics Moderns en 1896. Centenars de milers de persones en tot el món s’impregnen de l’esperit olímpic durant unes hores, i participen en una jornada festiva i multiesportiva per a compartir i difondre valors com el joc net, la perseverància, l’esforç, el companyerisme o el respecte.

Per primera vegada des que se celebra en Espanya, el Dia Olímpic tindrà lloc en la Comunitat Valenciana. L’event, previst per al matí d’este dissabte 6 de juny, s’ha presentat hui en l’Ajuntament de L’Eliana, localitat anfitriona de l’esdeveniment. A l’acte han assistit Ricardo Leiva, director general del Comité Olímpic Espanyol, entitat organitzadora de la conmemoració, així com Elena Tejedor, directora de la Fundación Trinidad Alfonso, i Josep Maria Ángel, alcalde de L’Eliana, entitats col.laboradores de l’esdeveniment.

Elena Tejedor ha destacat “l’orgull” que suposa per a la Comunitat Valenciana acollir per primera volta el Dia Olímpic en territorio espanyol. “Estem convençuts que será un èxit organitzatiu, de participación i d’assistència, i que el COE quedarà molt satisfet. Tant, que tornarà a concedir-nos esta celebració”, ha afegit la directora de la Fundación Trinidad Alfonso. Per la seua banda, Ricardo Leiva, director general del Comité Olímpic Espanyol, ha agraït “la col.laboració tant de l’Ajuntament de L’Eliana, una localitat entregada a l’esport, com de la Fundación Trinidad Alfonso, que ha posat 15.000 grams d’arena per a que tot ixca bé”. El Dia Olímpic comptarà amb la presència d’integrants del Projecte FER, així com d’esportistes que ja han sigut olímpics: entre altres, Conxa Montaner, Sugoi Uriarte, Natalia Morskova o Elena Córcoles, entre altres. La festa, este dissabte.