Agenda dels eseportistes FER ( Del 20 al 22 de maig)

Com si existirá una competició entre tots ells; com si tots els caps de setmana vullgueren tindre un major nivell que l’anterior, el Projecte FER torna a endinsar-se en altres dos jornades d’alt voltatge esportiu. En realitat, les properes 48 hores s’aprofiten d’una inercia molt poderosa iniciada este passat dimecres amb dos esdeveniments de gran entitat. Un d’ells és el Campionat d’Europa absolut de taekwondo en Suïssa. Fins a terres helvètiques, han viatjat tres representants del Projecte FER. Els dos xics, Raúl Martínez (categoria de menys de 80 kg) i Daniel Ros (menys de 87 kg) es presenten en el certamen continental amb les majors aspiracions. Les seues ambicions i els seus objectius són els màxims. Concebixen el podi quasi com una obligació. Però van més enllà i es plantegen la consecució de la medalla d’or. Mentrestant, a pesar de la seua condició de junior, també en este Europeu absolut va competir ahir Blanca Palmer. Amb només 17 anys, l’esportista de Gandia ha protagonitzat un espectacular éxit: s’ha proclamat subcampiona d’Europa absoluta.

Com no podia ser d’altra manera, el tercer cap de setmana de maig aporta una sèrie de cites vinculades, en major o menor mesura, als Jocs de Rio, el compte enrrere dels quals ja és imparable. Així, una de les esportistes que té la seua presència virtualment garantida en Rio 2016 és Liliana Fernández. Pletòrica per la brillant medalla de plata abastada fa dos setmanes en l’Open de Sochi, la jugadora alacantina de vòlei platja, qui forma parella amb la madilenya Elsa Baquerizo, afronta altre torneig internacional de gran entitat, l’Open de Cincinnati. Ha superat la fase de grupos i ja está en els huitens de final.

Mentrestant, l’atletisme continua accelerant el pas. A l’espera que arribe el Campionat d’Europa absolut en Ámsterdam, competició prevista per al mes de juliol i que pràcticament significarà l’última opció per a abastar les mínimes olímpiques, el rei dels esports oferix proves de menor rango, però igualment valuoses per a aconseguir els registres que permeten viatjar a Rio. Per este motiu, Eusebio Cáceres, en la Diamond League de Rabat, i Pablo Torrijos i Conxa Montaner, en la lliga de clubs espanyola, afronten sengles oportunitats per a abastar els registres exigits en salt de llargada, tant masculina com femenina, i triple salt masculí.

Respecte de l’esport paralímpic, una cita destaca per damunt de la resta en l’agenda del cap de setmana. Té com a protagonista a Maurice Eckhard. Després d’un paréntesi de quasi tres mesos, el ciclista FER reprén la competició per a participar en la Copa del Món que se celebra en Ostende, Bèlgica. Com sempre, disputarà les dos disciplines: la contrarrellotge i la prova en ruta. És el seu primer contacte de l’any amb l’asfalt. Maurice apareix en totes les travesses de la selección espanyola de ciclisme paralímpic que es desplaçarà fins a Rio. Només falta l’oficialitat. Encara en clau d’esport adaptat, la ciutat de Segovia acull el Campionat d’Espanya d’atletisme per a menors, certamen que comptarà amb la presència del prometedor Sergio Alamar.

El mosaic competitiu del cap de setmana es composa d’altres esdeveniments també relevants. La jove judoca FER María Ortiz buscarà en la Copa d’Europa junior de La Corunya retrobar-se amb la seua millor versió. A més, les quatre ciclistes FER, Isabel Ferreres i Sandra Alonso en categoria junior, Empar Félix i Cristina Martínez en la sub 23, afronten en Murcia la cinquena de les 8 proves que conformen la Copa d’Espanya femenina en ruta. Per a l’esportista de Torrevella Sandra Alonso, la cita representa una nova oportunitat de consolidar el seu lideratge en la classificació general després de la celebració de quatre jornades. Per últim, la jove alacantina Marina Ñíguez serà una de las huit competidores que integren el quadre de l’anonemat TOP 8 de tennis de taula, una mena de Campionat d’Espanya oficiós que reunix les 8 millors jugadores nacionals en categoria juvenil. Se