Primera competició després de la renovació del passaport olímpic

Un mes exacte ha transcorregut des què Ivan Pastor va posar punt i final a l’any 2015 i, el més important, des què la Federació Espanyola el coronarà com el regatista espanyol que participarà en la modalidad RS:X dels Jocs de Rio 2016. Un mes per a gaudir i recrear-se del privilegi d’abastar la seua quarta presència en uns Jocs Olímpics; però, alhora, un mes per a començar a dissenyar el seu assalt al camp de regates brasiler durant el proper mes d’agost. El temps vola. No hi ha ocasió per a l’autocomplacència. Perquè no sols en l’hortitzó s’albira la mágica cita estiuenca. Abans, a més, el calendari proposa una sèrie d’events de primer nivel en els quals l’esportista FER mirarà d’afinar al màxim la seua posada a punt.

De tots els desafiaments que se li presenten a Ivan Pastor abans dels Jocs de Rio, el més relevant és el Campionat del Món, previst per al mes de febrer en Eilat, Israel. L’esportista de Santa Pola mirarà de millorar la brillant setena plaça obtinguda en el certamen mundialista de 2015 en Omán. Abans, a partir del proper dilluns 25, el regatista FER participarà en la Copa del Món amb seu a Miami, prova en la qual va acabar huité en la passada edició. Iván Pastor afronta esta competició totalment recuperat d’un fort procés gripal que li va impedir afrontar fa uns dies el Campionat Norteamericano, altra prova de caràcter menor que també s’ha celebrat en Miami.

D’ací a només 4 dies, por tant, Iván Pastor tornarà a llançar-se a la mar. Serà la seua primera comparecencia en la qual porte i mostre oficialment el seu galó d’esportista formalment classificat per als Jocs de Rio. Pressió i responsabilitat, il.lusió motivació, a parts iguales. I sobretot, un objectiu a llarg termini: millorar la novena posició abastada en els Jocs Olímpics de Pekín 2008. Als seus quasi 36 anys, el regatista alacantí ja ha expressat la seua convicció d’estar capacitat per a abastar tal fita. Fonamenta el seu optimisme en haver completat un molt bon cicle preolímpic. Les expectatives no poden ser millors.

Altres proves del cap de setmana

El penúltim cap de setmana de gener acull altres dos competicions. D’una banda, Laura Gómez participarà en el Grand Prix de Cuba, nova oportunitat per a la consecució de punts que li permiten reforçar les seues opcions d’estar en Rio 2016. La judoca valenciana necessita abastar un podi (fita que se le resistix des del passat mes de juny) per a defensar-se de la forta competència regnant en la seua categoria de pes corporal. A més, la ciutat de Madrid acull la Copa d’Espanya de clubs de natació, prova en la qual participaran dos nadadores FER. En la divisió d’honor (màxima categoria) competirà Natalia Peña amb el Canoe de Madrid; en la Primera Divisió (segona categoria) ho harà Ester Muñoz amb el Club Natació Castalia de Castelló.