El Projecte FER rep un total de 197 sol.licituts per a l’edició de 2017

La cinquena edició del Projecte FER, la que enceta el nou cicle olímpic i confluirà en els Jocs de Tòquio 2020, comença a prendre forma. Dijous passat, 15 de desembre, finalitzava el termini de recepció de sol·licituds, obert des del 31 d’octubre. Durant este mes i mig, la Fundación Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig i impulsora del programa, ha rebut un total de 197 candidatures corresponents a altres tants aspirants a formar part de l’equip FER (Foment d’Esportistes amb Reptes) durant l’any 2017, l’any que inaugura el segon cicle olímpic des del naixement del Projecte.

El procés de selecció es composa de tres fases. La primera consisteix en comprovar que el sol·licitant ha presentat tota la documentació exigida i complix els requisits establits en les bases de la convocatòria per tal d’accedir a alguna de les tres categories del Projecte: “Elit” (l’ajuda de la qual ascendeix a 15.000 euros per beca), “Promeses”, (dotada amb 7.500 euros per beca) i “Viver” (la quantia de la qual s’incrementa i passa a ser de 2.000 euros per beca). Posteriorment, té lloc una entrevista personal per a conèixer millor els candidats i per, si cal, demanar algun tipus d’informació addicional. Finalment, la Comissió Tècnica Avaluadora estudiarà les sol·licituds que hagen superat les dos primeres fases i decidirà els components de l’equip FER 2017.

La Comissió Tècnica Avaluadora estarà formada per Ricardo Leiva, director d’Esports del Comitè Olímpic Espanyol, Miguel Rodríguez, Representant del Comitè Paralímpic Espanyol, Carlos Hernando, responsable del Departament de la Universitat Jaume I de Castelló, Iván Colmenarejo, Director Esportiu del Projecte FER, Elisa Aguilar, exjugadora internacional de bàsquet i olímpica a Atenes 2004 i Pequín 2008, César Sempere, esportista del Projecte FER i olímpic a Rio 2016 amb la selecció espanyola de rugbi 7, i Alfonso Gil, periodista esportiu valencià. Com a secretari de la mateixa, exercirà Juan Miguel Gómez, responsable de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso. Esta Comissió Tècnica Avaluadora farà públics abans del 29 de febrer els noms dels esportistes que formaran part del Projecte FER 2017.

PROJECTE FER

Projecte FER (Foment Esportistes amb Reptes) és un projecte impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, una Fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar la cultura de l’esforç a la Comunitat Valenciana a través de l’esport.

El Projecte FER iniciarà el 2017 el seu segon cicle olímpic i paralímpic, el que arribarà fins a Tòquio 2020. En 2016, va viure un any molt especial. Va ser protagonista i partícip directe dels primers Jocs de la seva història, els de Rio de Janeiro, en què van participar 30 dels seus esportistes, 17 olímpics i 13 paralímpics. El FER s’ha convertit en una mena de selecció olímpica i paralímpica de la Comunitat Valenciana. Des del seu naixement el 2013, no ha deixat de créixer. En la primera edició, els beneficiaris van ser un total de 17 esportistes. El 2014, el nombre de seleccionats es va fixar en 74. El 2015, la xifra es va elevar fins als 102 integrants. I en aquesta última edició, l’equip FER va estar compost per 118