El Projecte FER, present en les lligues nacionals

Amb l’arribada del mes de setembre, tots els esports col·lectius comencen a activar les seues respectives lligues nacionals. El Projecte FER també està present en les conegudes com competicions de la regularitat. Fins a 8 esportistes FER han iniciat ja, o ho faran en breu, els seus respectius campionats domèstics. En el primer cas es troba la jugadora d’handbol Silvia Navarro. Als seus 37 anys, la longeva portera valenciana continua un any més en la divisió d’honor femenina; en concret en el Rocasa de Gran Canària, un dels grans favorits per a adjudicar-se la Lliga i la Copa. De moment, l’equip insular suma dos victòries en altres tants partits. Mentrestant, la seua companya en la selecció espanyola d’handbol, l’alacantina Lara González, continua saltant de país en país. Després de França i Hongria, ara toca l’equip danès del Esbjerg. Este passat cap de setmana va arrancar la lliga amb triomf.

També està en marxa la Divisió d’honor B de rugbi 15 masculí, una competició que enguany es presenta amb un marcat accent valencià. Fins a cinc conjunts de la Comunitat militen en esta segona categoria del rugbi nacional. I en dos d’estos cinc equips, juguen els tres esportistes FER que fa tot just un mes van competir amb la selecció espanyola de rugbi 7 en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Mentre César Sempere i Matías Tudela defensen els colors del Club Tatami de la ciutat de València, Javier Mario Carrión forma part de la Vila-joiosa, combinat que esta temporada tornarà a buscar l’ascens a la màxima categoria.

La representació del Projecte FER en les lligues col·lectives també arriba a la Primera Divisió de futbol femení, competició formada per 16 equips. Entre ells, el Llevant Unió Esportiva, conjunt en el qual s’integren Sheila Guijarro i Lucía Gómez, feliçment recuperada de la greu lesió de genoll patida a principis d’any. De moment, després de dos partits disputats, el Llevant suma una victòria i un empat. Durant estes primeres setmanes de la temporada, Sheila i Lucía voldran fer-ho millor que mai. Al novembre, es celebra el Campionat del Món sub 20 a Papua Nova Guinea i les dos jugadores valencianes han d’acumular mèrits per a ser seleccionades.

Finalment, en pocs dies arranquen dos noves competicions. Este cap de setmana es posa en marxa la lliga femenina d’hoquei herba. Un dels 10 combinats participants és l’SPV Complutense de Madrid, equip de la representant FER Lola Riera. Defensa l’històric títol aconseguit l’any passat. Per a finalitzar, després de tres anys a la Lliga Universitària americana, la jugadora de bàsquet Irene Garí torna a Espanya. L’esportista d’Oliva ha fitxat pel CREF Hola! madrileny, un dels dotze combinats que competiran en la màxima categoria del bàsquet femení espanyol.