Possada de llarg del Projecte FER 2017

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat este matí la cinquena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa destinada a donar suport, impulsar i promocionar als esportistes de la Comunitat Valenciana. L’acte de presentació s’ha celebrat al pavelló de la Font de Sant Lluís i ha significat el tret d’eixida a un projecte que incorpora una important quantitat de cares noves i que representa l’inici d’un nou cicle olímpic, el que confluirà en els Jocs de Tòquio l’any 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso amb una inversió de 860.000 euros, compta enguany amb un total de 121 esportistes. El seu creixement en nombre d’integrants i de disciplines és constant des del moment del seu naixement l’any 2013. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: ‘Elit’, ‘Promeses’ (anteriorment, anomenada “En Potència “) i ‘Viver’. Els 28 esportistes inclosos en la categoria “Elit”, tots ells d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 15.000 €; els 33 que formen part de “Promeses”, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, seran premiats amb 7.500 €.  Finalment, els 60 integrants de “Viver”, joves talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, tindran una ajuda de 2.000 € enfront dels 1.200 € de la passada edició.

Durant la celebració de l’acte de presentació del FER 2016, Juan Roig, president de la Fundació Trinidad Alfonso, ha expressat la seua satisfacció per l’evolució i el creixement del Projecte FER, i ha anunciat la creació d’una nova categoria. La seua denominació és ReFERentes i està formada per 5 esportistes: l’atleta Concha Montaner, els judoques Sugoi Uriarte i Laura Gómez, i els jugadors de rugbi César Sempere i Matías Tudela. Tots ells han format part del Projecte FER en els últims anys, van competir en els Jocs Olímpics de Rio 2016, no abandonen del tot la pràctica de l’esport al màxim nivell, però no contemplen la seua participació en els Jocs de Tòquio 2020.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso Juan Roig es va mostrar “orgullós de compartir este projecte amb aquests 121 excel·lents esportistes que, a més, s’esforcen cada dia com a estudiants i professionals i, sobretot, en ser cada dia millors persones. Esteu ací perquè vos ho mereixeu, ningú vos ha regalat res, vos heu esforçat i vos anime a que ho seguiu fent per a arribar a Tòquio 2020 “. Roig va explicar també la raó de la creació d’esta nova categoria denominada ReFERentes: “Han estat part important del Projecte FER, ens han ajudat a prescriure la Cultura de l’Esforç durant tot aquest temps i, sobretot, a marcar el camí a seguir als més joves. per això volem recompensar el seu esforç perquè ho segueixin fent fora dels entorns de màxima competició”. Esta nova categoria tindrà una dotació econòmica de 10.000 euros a l’any, renovable cada temporada fins a un màxim de quatre.