Quatre esportistes FER veuen reconegudes les seues trajectòries

Elena López, Héctor Cabrera, Anna Ortiz i Alejandra Quereda reben diferents premis concedits per les ciutats de València i Alacant

El Projecte FER està d’enhorabona. Quatre dels seus integrants han rebut en els últims dies un reconeixement al seu esforç, trajectòria i resultats en 2014. Elena López, Anna Ortiz i Héctor Cabrera es troben entre els premiats al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Valencia, mentre que Alejandra Quereda torna a ser reconeguda amb el guardó que concedix l’Ajuntament d’Alacant a la millor esportista de l’any passat, condecoració que ja va rebre en 2013.

Quant als Premis al Mèrit Esportiu de la ciutat de València, unes distincions que s’entreguen anualment des de l’any 2000, tres dels guardonats són membres del Projecte FER. El reconeixement a l’esportista més destacada ha correspost a Elena López, component de la selección espanyola de gimnàstica rítmica que el passat any va obtindre una medalla d’or en el Campionat del Món i un bronze en el Campionat d’Europa. “Quan me telefonarem per a comunicar-m’ho, me va sorprendre la noticia i me va fer molta il.lusió. Que es reconega tot el treball i totes les hores dedicades a este esport és un orgull per a mi”, comenta la gimnasta valenciana.

A més, els premis als esportistes amb diversitat funcional han sigut per a Héctor Cabrera i Anna Ortiz. L’atleta d’Oliva mai no oblidarà 2014, any de la seua gran eclosió i del seu definitiu ingrés en l’elit, gràcies al títol europeu de llançament de javelina aconseguit en Swansea. Héctor Cabrera es troba “molt orgullos a títol individual, però també a nivell col.lectiu, perquè esta distinció reconeix disciplines més minoritàries com la que jo i altres molts atletes practiquem”. Per la seua banda, la nadadora valenciana Anna Ortiz, que va obtindre 8 medalles nacionals entre el Campionat d’Espanya d’hivern (el de seleccions autonòmiques) i el d’estiu (el de clubs), i que rep este guardó per segona vegada (ja el va gaudir en 2009), assenyala que este reconeixement, ” a més de ser una grata sorpresa, representa una gran motivació per a seguir creient en allò que faig i continuar amb la meua progressió com a esportista”:

La quarta integrant del Projecte FER distingida en els últims dies és la també gimnasta Alejandra Quereda, que en 2014 va abastar els mateixos èxits internacionals (or mundial, bronze continental) que la seua companya en la selecció espanyola de gimnàstica rítmica, Elena López. Alejandra, capitana del combinat nacional, torna a ser reconeguda amb el premi que l’Ajuntament d’Alacant concedix al millor esportista durant l’any 2014 i revalida, així, el títol aconseguit en 2013.

Per a l’alacantina, esta segona distinció consecutiva “es una gran alegria. Agraixc que la meua ciutat reconega de nou la meua trajectòria i promocione el meu esport, una especialitat amb molta tradició a Alacant i que ha aportat moltes i molt bones gimnastes a la selecció espanyola”, comenta, molt satisfeta, Alejandra Quereda.