Rafa Andarias: “Rebre el premi de la Federació Valenciana de vela és tot un estímul per a mantindre la màxima motivació”

Rafa Andarias va rebre el passat cap de setmana el premi que concedix la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana al millor paralímpic d’este esport de 2014. Es la sisena ocasió, a més consecutiva, en que el regatista adaptat de Xàbia és reconegut amb este guardó. Tot un impuls per a seguir competint al màxim nivell i per a reforçar la seua preparació cap al gran objectiu de l’esportista FER: la seua presència en els Jocs Paralímpics de Rio de Janiero 2016.

Qué suposa per a tu este nou reconeixement per part de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana?
Tot un estímul i tota una responsabilitat per a seguir treballant amb la màxima motivació en el dia a dia. A més, el rep per sisé any consecutiu, i que valoren el meu treball m’ompli d’orgull.

A més, en este cas, fins i tot un esportista tan i.lustre com David Ferrer t’ha dedicat unes paraules vía twitter…
Sí, ho vaig vore i va fer-me molta il.lusió. Som paisans, els dos varem nàixer en Xàbia i tenim una certa relació. Que una figura de l’esport mundial s’enrecorde de tu i te dedique elogis, a més d’una gran sopresa, és una gran satisfacció.

Per últim, cóm es presenta este 2015, any preolímpic?
Molt exigent i carregat de competicions. Els meus plans passen per participar en 12 competicions, 6 internacionals i altres 6 nacionals. De les primeres, lògicament destaquen el Campionat d’Europa, que tornarà a ser en València, i el Campionat del Món, previst en Austràlia per a desembre. I després, tinc la intenció de competir en 6 proves nacionals, la Copa d’Espanya, el Campionat d’Espanya i les quatre cites que integren el Circuït Iberdrola, del que sóc vigent campió i que depara la primera prova en aigües valencianes del 12 al 15 de març.