Rafa Andarias somnia amb trionfar a casa

Profeta en la seua terra. Éste és el somni de Rafa Andarias hores abans d’afrontar el Campionat d’Europa de vela paralímpica, modalitat 2.4mR que se celebra en Valencia per segon any consecutiu. Un total de 23 competidors pertanyents a cinc països distints (Espanya, França, Itàlia, Portugal i Aùstria) es donaran cita en aigües valencianes des d’este dimarts dia 8 fins el proper dissabte, dia 12. Cinc intenses jornades en les quals el regatista de Xàbia intentarà, almenys, repetir la quarta plaça obtinguda en 2014.

L’esportista FER es mostra ambiciós. “Enguany hi ha prou més nivel i exigencia que en la passada edició. El meu objectiu passa per pujar al podi. Crec estar capacitat per a aconseguir-ho. Les sensacions són bones i les prestacions oferides durant tota la temporada em fan ser optimista”, comenta el regatista alicantino. Rafa Andarias no només visualitza este Campionat d’Europa com un dels moments culminants de l’any; a més, considera este certamen en aigües valencianes com una etapa més, molt important, en el seu llarg i exigent camí cap als Jocs Paralímpics de Rio del proper estiu.

Totalment adaptat a la nova embarcació que va estrenar a principi d’any, el regatista alacantí està completant un brillant 2015, en el qual s’ha proclamat campió d’Espanya per cinquena vegada consecutiva, i en el qual ha abastat la segona posició en una prova de la Copa d’Europa celebrada en Lago de Garda, Itàlia. Encara quedarà per davant el Campionat del Món, previst per al mes de novembre en Austràlia, però ara, tots els sentits estan centrats en l’Europeu de Valencia. I en intentar triomfar a casa.

Altra cita amb l’esport paralímpic

Esta segona setmana de setembre també acull altra important competició de l’esport adaptat amb representació FER. Maurice Eckhard estarà present en la conclusió de la Copa del Món de ciclismo paralímpic amb la disputa de la quarta i última prova en la ciutat sudafricana de Durban. Fins el moment, s’han celebrat les sèries d’Itàlia, Suïssa i Alemanya. Maurice ha pujat tres voltes al podi (segon en la prova en ruta d’Itàlia, segon en la prova en ruta de Suïssa i primer en la crono d’Alemanya). Ocupa la segona posició en la classificació general de la Copa del Món a una certa distancia del líder, un rival peruà que ja va guanyar la prova en línia del Campionat del Món del passat mes de juliol per davant, precissament, de l’esportista FER.