Raúl Martínez: “Torne a la competició amb molta il.lusió i amb la intenció de guanyar en Egipte”

El taekwondista ilicità Raul Martínez torna este cap de setmana a la competició després d’estar quasi un any apartat per una lesió de genoll. La seua tornada l’afronta amb il.lusió i ganes de treballar dur, ja que és conscient que este any és el previ als Jocs Olímpics. Tot i això, l’esportista FER diu que cal anar “pas a pas perquè están en joc moltes coses”.
 
Cóm afrontes la teua tornada a la competició després de la lesió que t’ha tingut apartat quasi un any?
 
L’afronte amb paciència, s’ha fet un bon treball de recuperació, fortaliment i possada a punt. Estic molt il.lusionat amb la tornada a un campionat oficial d’este cap de setmana. Ja arriba el moment de tornar a la pista.
 
Supose que durant estos mesos hauràs estranyat la competició. Qué ha sigut el més dur?
 
El més dur ha sigut estar apartat de la competició, açò és molt complicat de portar perquè és allò que més m’agrada fer. A més, he tirat de menys estar amb els meus companys de selecció, convixquent i guanyant medalles, que és el que ens motiva.
 
En qué o en quines persones t’has recolçat per a agafar força cada dia?
 
En la meua familia, que són els que m’entenen, tant els meus pares com el meu germà, que a més coneixen este esport . També en els fisios, en la clínica GM Sport així com en els estudis de Medicina, que m’han permés oblidar-me de la lesió i del fet de no poder anar als campionats.
 
Primera parada, Egipte, amb l’Open de Alejandria i l’Open de Luxor. Quins objectius et marques en estos dos primers campionats?
 
Vull prendre-m’ho com una presa de contacte amb la pista i la competició i després, clar, aspire a traure medalla per a sumar punts per al rànquing olímpic. No estic al 100% però estic bè, aniré amb precaució però al màxim, perqué vull guanyar el campionat.
 
Quines són les pròximes cites que están marcades al teu planning per als pròxims mesos?
 
El 15 de març tinc l’Open de Holanda, que suma 20 punts per a la classificació olímpica, i després tinc l’Open d’Espanya que al igual que el anterior es clasificatori per al Campionat del Món que es disputa en maig a Rusia. I a juny també hi ha un campionat molt important que es disputa per primera volta, els Jocs Olímpics Europeus, una mena de assaig dels Jocs de Rio 2016 i als que m’agradaria anar.
 
En tots estos campionats tindràs l’intenció de fer un bon paper perquè són puntuables per al ranquing olímpic. Quines són les aspiracions de Raúl Martínez en l’any previ als Jocs de Rio?
 
Treballar molt dur i esforçar-me al màxim. Anar poc a poc perquè encara falta un llarg camí per recórrer, molts campionats i molt per decidir. Cal anar campionat a campionat, asalt a asalt i somniar amb la intenció de fer realitat eixos somnis.