Amb una aportació de 27 components, l’atletisme continua sent el rei dels esports en el Projecte FER. També, en 2018. Tal xifra engloba totes les modalitats possibles: llançadors, saltadors, velocistes, migfondistes, corredors de tanques … i combineros. El FER és un territori abonat per als i les atletes més complets. Per a les heptatletas i per als decatletes, generosos i esforçats esportistes capaços de multiplicar-se i exhibir la seua versatilitat. De tots ells, Jorge Ureña és el principal ambaixador. El d’Onil, subcampió d’Europa de heptatló en 2017, ja s’assenta en l’elit internacional. Com a joves promeses emergeixen Jorge Dávila i Claudia Conte, encara immersos en la categoria sub-20, i Carmen Ramos Vellón, que, amb tan sols 20 anys, ja és la millor combinera del moment a nivell nacional. I així fins a arribar a esta edició de 2018, en què dos nous Superman, tots dos molt joves, s’han incorporat a l’equip FER. Tots dos, igual que Dávila, Conte i Ramos, pertanyen a la inesgotable pedrera castellonenc que tan brillantment gestiona la prestigiosa entrenadora Manoli Alonso.
El primer és Raúl Schlecht (Castelló de la Plana, 24 de gener de 1999). La seua incursió en l’atletisme va ser quasi accidental. “Amb tan sols 9 anys, en l’últim dia d’inscripció a Penyeta Roja, un centre acadèmic-esportiu de Castelló, em vaig apuntar. Ho vaig fer quasi fora de temps. Al cap de pocs dies, vam començar a fer proves i, sorprenentment, vaig acabar el primer de tots els participants. No m’ho esperava. Als pocs mesos, ja estava dedicat de ple a l’atletisme. Vaig haver de deixar-me l’hoquei patins, que és l’esport que practicava fins a eixe moment”, recorda el castellonenc. Raúl va ser campió d’Espanya cadet de octatlón el 2014. Les dos temporades següents, ja com a juvenil o sub 18, no va poder brillar a causa de les lesions. Va recuperar la seua lluentor durant el passat curs, quan va abastar l’or en el decatló del Nacional júnior; a més, en el seu primer any a la categoria. “El que més m’agrada de l’atletisme és el bon rotllo entre tots nosaltres. Ací, no hi ha rivals. Hi ha companys”, explica Raúl.
Al nou esportista FER, li agradaria que les combinades foren més valorades i reconegudes. “Els meus punts forts són la llargada, la perxa i els tres llançaments (perxa, pes i javelina). Per contra, des de xicotet, se me travessa el salt d’altura “, reconeix un Raúl Schlecht que es defineix com” sociable, simpàtic i amant de la muntanya i la natura”. El seu ídol és el txec Adam Sebastian Helcelet. El seu objectiu, en 2018, classificar-se pel Mundial júnior o sub’20, previst a Finlàndia a finals de juliol. Raúl lluita contra el crono. Una inoportuna hepatitis patida a principis de l’any l’ha condicionat. No obstant això, espera aconseguir la mínima.
Dos anys més jove que Raúl és Héctor Gasulla, atleta nascut també a Castelló de la Plana, l’any 2001, i que enguany tanca la seua etapa com a juvenil o sub-18. “Per a mi, l’atletisme és una passió. I cada vegada, estic més feliç per haver-me especialitzat en les proves combinades. Et permet ser més complet, més perfeccionista, més metòdic”, explica Héctor. “Practicar un esport individual té la seua part positiva (no depens de ningú; en condicions normals, els teus resultats vindran donats per el teu nivell d’exigència i entrenaments) i la seua part negativa (ningú amb qui compartir un patiment o un mal moment)”, afegeix l’atleta
Héctor Gasulla va viure un any 2017 molt pròsper. Va ser campió d’Espanya juvenil de decatló i va aconseguir la medalla de plata en la Reunió Internacional de la mateixa categoria a Arona. Per a este curs, el castellonenc somnia amb la presència al Campionat d’Europa sub’18 a Hongria. “La mínima, 6685 punts, la veig bastant accessible. Espero aconseguir-la aquest mateix cap de setmana, en la Trobada Internacional de proves combinades a Arona”, comenta el combinero FER. Per a això, haurà de millorar les seves prestacions en proves com la javelina i el disc, les modalitats que més se li resisteixen. Per contra, es troba més còmode en els 400m i els 110m tanques. El nou atleta del Projecte FER és amant de la música electrònica. També, de la NBA. A més, es defineix com “una persona detallista, autoexigent (les coses que faig han d’eixir bé), divertit, però una mica tímid. En el tartan, sobretot en els entrenaments, he d’aprendre a dosificar-; de vegades, em costa trepitjar el fre”, admet. I té un gran ídol en el qual es reflecteix: l’americà, i ja retirat, Ahston Eaton, vigent rècord del món de decatló. Al FER, Ureña marca la pauta de les combinades. Amb Raúl i Héctor, la continuïtat sembla assegurada.