Recital en atletisme, desgracia en ciclisme

Alegria i tristesa. Glòria i infortuni. D’un extrem a l’altre has oscil.lat el Projecte FER durant este cap de setmana. La cara més amable de l’esport arribava des de l’òptim rendiment dels esportistes FER en el Campionat d’Espanya junior d’atletisme. La desventura (revestida, a més, de lesió greu) procedia des del ciclisme amb l’abandonament del Giro d’Itàlia per part d’Anna Sanchis, qui patia una caiguda i es trencava la clavícula.

Quatre ors, una plata i dos bronzes

Quatre ors, una plata i dos bronzes. Ésta és la brillant collita que ha arreplegat el Projecte FER en el Nacional junior d’atletisme, celebrat en Valladolid. Dels 8 esportistes desplaçats a terres castellanes, quatre d’ells s’han proclamat campions d’EspanyaFátima Diame ho aconseguia en salt de llargada, Adrià Sobrino ho abastava en salt d’alçada, Judits Prats, en llançament de pes, i Paula Ferrándiz, en llançament de disc. A més, Alejandro Kedar obtenia la medalla de plata en el triple salt, mentre que els bronzes eren per a Daniel Mazón en els 200m i Nuria García Arcos en el triple femení.

De momento, són 5 els atletes FER classificats per a competir en el Campionat d’Europa de la categoria, previst en Suècia del 16 al 19 de juliol. Els passaports corresponen a Fátima Diame, Paula Ferrándiz, Adrià Sobrino, Alejandro Kedar i Daniel Mazón. Encara en atletisme, Eusebio Cáceres participava en la reunió atlètica de París, nova prova de la prestigiosa Diamond League, En ple compte enrrere per al Campionat d’Espanya absolut (1 i 2 d’agost a Castelló) i el Mundial a l’aire lliure (del 22 al 30 d’agost en Pekín), l’esportista d’Onil progressa de forma adequada. Eusebio va acabar a París en la quarta plaça amb un salt de 8,06m, registre que supera clarament els 7,69 abastats en el meeting d’Oslo, celebrat a principi de juny.

Anna Sanchis abandona el Giro femenino

Anna Sanchis patia una caiguda, es trencava la clavícula i es veia obligada a abandonar la gran cita anual del ciclismo femení

Fa apenes una setmana, Anna Sanchis era una de les grans protagonistes de l’esport espanyol gràcies al seu doblet en el Nacional absolut. Només 7 dies després, la ciclista de Xàtiva era víctima de la cara més cruel de l’esport. Durant la tercera jornada del Giro d’Itàlia, Anna Sanchis patia una caiguda, es trencava la clavícula i es veia obligada a abandonar la gran cita anual del ciclismo femení. Una dolenta notícia en un moment d’especial dolçor esportiva i anímica per a l’esportista valenciana, que aspirava a finalitzar la ronda italiana entre les 18 primeres per a sumar punts i reforçar la seua candidatura olímpica.

Per últim, l’halterofília ha oferit durant este cap de setmana dos referències informatives. I les dos, positives. D’una banda, els jóvens Tomás Ruiz, Christian Millán i Yves Ibáñez s’adjudicaven la medalla de bronce en el Trofeu Internacional de La Corunya, una prova en la qual competien per equips i defensaven la Comunitat Valenciana. D’altra, Estefania Juan era la millor de les sis halteres femenines en un torneig triangular celebrat en Itàlia i on l’esportista d’Alzira representava els interesos d’un conjunt francés que s’imposava els seus rivals suís i italià.