Regal nadalenc per avançat (Crònica del cap de setmana)

Bé està el que bé acaba. Amb esta cèlebre màxima literària es resumeix l’últim cap de setmana de 2017 amb competicions esportives per al Projecte FER. Dues medalles, una d’or i una altra de plata, i dues notables actuacions en l’aigua, una en piscina i una altra en vela, posen el colofó a un any brillant.

Arranquem la crònica de les últimes hores en terres nòrdiques. A Copenhaguen (Dinamarca), l’única representant del Projecte FER en el Campionat d’Europa de natació en piscina curta, Lidón Muñoz, ha tornat a oferir una magnífica mostra de les seues grans prestacions. Primer, el divendres, va aconseguir ficar-se en les semifinals dels 100m lliures amb la dotzena millor marca del mig centenar de participants. Després, el dissabte, va colar-se en la final dels 200 metres lliures, prova en la qual acabaria en el vuitè lloc. Ja, el diumenge, va posar la guinda final en els 50 metres lliures. Una modalitat, la favorita de la nadadora castellonenca, en la qual va tornar a batre el rècord d’Espanya dues setmanes després d’haver-ho aconseguit en el Nacional de piscina curta. 24:43 és la nova plusmarca. Un temps que, no obstant açò, no li va servir per a entrar en la final. Dotzena de 50 competidores. Balanç, per tant, molt satisfactori.

Des de Llunyà Orient, concretament des de Sanya (Xina), també ens arribaven bones noves. El protagonista de les mateixes era Carlos Balaguer. El regatista valencià i el seu company d’embarcació, el balear Toni Massanet, han finalitzat el Campionat del món sub 19 de vés-la classe 420 (modalitat no olímpica) en 12ª posició. En amb prou faenes uns dies, el duo Balaguer-Massanet viatjarà fins a Perth (Austràlia), seu el Campionat del món absolut de la modalitat (del 29 de desembre al 3 de gener). L’última competició en la qual exerciran com a parella esportiva, abans que Carlos se submergisca amb el seu germà Nacho en la disciplina olímpica 470 en 2018.

Brillant colofó

Les medalles del cap de setmana tenen la signatura de dues joves promeses: Laura Torregrosa i Tomás Sanchis. La judoca valenciana anticipava el seu regal de Reyes i d’aniversari (el 7 de gener complirà 17 primaveres) en pujar-se al primer calaix del podi en la Súper Copa cadet celebrada a Pamplona. Torregrosa mostrava el seu domini de la categoria (menys de 44 kg) després d’imposar-se en els cinc combats que disputava.

Tomás Ruiz, per la seua banda, aconseguia la segona posició en el Campionat de la Unió Europea. Medalla de plata en menys de 69 kg i, la qual cosa és més important per a l´haltera d’Alzira, primera presea internacional en el que va de temporada. En 2018, més!