Repte mundial per a Iván Pastor

Expert i curtit com pocs, Ivan Pastor seguix experimentant una sensació molt especial sempre que s’apropa un gran event. Es tal la passió que te per la vela, que la desmotivació o l’apatia son incompatibles amb el seu ideari vital i esportiu. Després de descomptar els diez amb impaciencia, el regatista de Santa Pola afronta, per fi, el gran momento de 2015: el Campionat del Món de la modalitat RS:X, competició que enguany se celebra en un enclavament ben exòtic: Omán, en Àssia. És el desé Mundial de RS.X que l’esportista FER afronta de manera consecutiva. I com sol ocòrrer en any preolímpic, té un significat molt especial. De fet, tots els competidors concebixen este certamen com l’últim gran assaig general previ als Jocs de Rio. També així ho considera Iván Pastor.

Fins la data, dels nou Campionats del Món de RS:X disputats, el millor resultat obtingut pel regatista FER va ser la cinquena plaça obtinguda en l’edició de 2008, celebrada en Nova Zelanda. En 2014, en el Mundial celebrat en Santander, Iván Pastor va finalitzar en la tretzena posició. Per a l’edició que va arrancar ahir, dilluns 19 d’octubre, en Omán, “l’objectiu és clasificar-me entre els 10 primers. Si després puc apropar-me a les places de podi com en el Preolímpic de Rio en el mes d’agost, molt millor”; comenta l’esportista alacantí. En el certamen, que reunix 92 participants, competixen 4 regatistes espanyols. De momento, després de la primera jornada, el de Santa Pola ocupa una brillant cinquena posición. El campionat conclou este dissabte, 24 d’octubre

Iván Pastor està completant un any 2015 prou notable. Casualment, els seus millors resultats els ha obtingut en sengles certàmens desenrotllats en Rio de Janeiro, en el mateix camp de regates que el proper estiu acollirà les competicions de vela dels Jocs Olímpics. Va ser tercer en la Setmana Internacional i va acabar cinqué en el Preolímpic. A més, va finalitzar en la catorzena posición en el Campionat d’Europa disputat en Sicilia durant el passat mes de maig. No obstant, la seua presència en Rio 2016 es dirimix tant en este Campionat del Món com en la Copa de Brasil del mes de desembre. Els resultats que s’obtinguen en estes dos competicions decidirán el regatista espanyol que competirà en els Jocs Olímpics. Ara bé, si Iván Pastor fa podi en Omán i cap altre espanyol queda entre els primers del Campionat del Món, el billet olímpic será una realitat.

Per a no deixar res a la improvisació, Iván Pastor va estar durant 10 dies en Omán. El regatista alacantí va voler conéixer de primera mà el context en el qual anava a desenrotllar-se el Campionat. I va trobar-se “allò que m’esperava. Unes condicions prou dures. Fa molt calor i hi ha poc de vent. Va a ser un Campionat tremendament exigent”, comentava l’esportista FER pocs dies abans de començar la competició.