Rei dels esports (Crònica del cap de setmana)

Es diu que l’atletisme és el rei dels esports. En este cas, per al projecte FER, s’ha convertit, a més, en el rei del cap de setmana. Els salts, les carreres o els llançaments han donat les majors alegries durant les últimes jornades. Sis medalles en un Campionat Nacional i un passaport mundialista així ho acrediten.

El primer a portar-se els titulars, per ordre d’actuació i repercussió, ha sigut Eusebio Càceres. En Serra Nevada, en un control federatiu, el saltador d´Oníl volava fins als 8,31 metres. 16 centímetres més enllà del registre exigit per a acudir al Mundial i el que és més rellevant: millor marca europea de l’any. Londres, del 4 al 13 d’agost, ja és una realitat per a Càceres. Cambra esportista FER que ho aconsegueix. I encara queda marge. Fins al 23 de juliol hi ha temps per a aconseguir les mínimes.

Sobre l’arena, però també en la pista o en la gàbia els esportistes FER han deixat mostres de les seues bones maneres. En el Campionat d’Espanya júnior d’atletisme, les joves promeses han complit amb la majoria de pronòstics. Nou competien i sis aconseguien medalla: cinc ors i un bronze.

A Granollers, Carmen Ramos aconseguia un ‘doblet’ (or en javelina i bronze en longitud), mentre que Claudia Conte, en heptatlon, i Andrea Verdú, en 100 metres, pujaven pel cap alt alt del podi. Açò quant a les xiques.


En categoria masculina, els podis van ser per a Aimar Palma (or en martell, després d’un duríssim concurs), i Luis Salort (or en 110 metres barres, amb una gran superioritat). També, paper destacat per a Eugenio Teodoro, cambra en altura, i Enrique Ferrers, sisè en 1500 metres. Més discret, no obstant açò, l’actuació de Carlos Muñoz (onzè en 3000 obstacles).

El setè metall per a la delegació FER del cap de setmana arribava en judo, a València. María Victoria Serrano aconseguia ser la millor de les quatre competidores de la Súper Copa d’Espanya absoluta en la seua categoria, -70 kg. En menys de 52 kg., Irene Esteve queia en vuitens de final i s’acomiadava del certamen tot just començar.
Una altra de les grans notícies arribava de la mà de Bernabé Zapata. El tennista valencià s’ha alçat amb el títol de campió del ITF Futures de Getxo. Un torneig de gran prestigi, a nivell nacional, en el qual es donen cita les joves promeses de la raqueta. És el seu segon trofeu de l’any.

I finalitzem la crònica del cap de setmana en clau femenina. En ciclisme, Sandra Alonso ha acabat en cinquè lloc de la seua categoria (sub 23) l’última prova de la Copa d’Espanya de ruta celebrada a Pontevedra. Precisament, la mateixa posició que ha ocupat en la classificació general. Mentre, en rugbi, María Calvo i la selecció espanyola han posat punt i final a les sèries del Campionat d’Europa absolut. En Kazán (Rússia), la jove jugadora de Montcada i les seues companyes van aconseguir rescabalar-se de les tres primeres derrotes de la fase de grups per a finalitzar en desè lloc. Les Lleones ja estaven classificades per al Mundial de Sant Francisco de l’any que ve.